Vesik ja Kollo jõudsid Moskvas poolfinaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik (vasakul) ja Kristo Kollo.
Rivo Vesik (vasakul) ja Kristo Kollo. Foto: www.fivb.org

Rivo Vesik ja Kristo Kollo on EEVZA (Ida-Euroopa Võrkpalli Assotsiatsiooni) rannavõrkpallisarja finaaletapil Moskvas jõudnud poolfinaali, Maksim Petrov ja Aleksei Povjakel kaotasid play-offi avaringis, vahendab volley.ee.

Turniir on omapärane, sest mängud toimuvad kolme geimivõiduni ja iga geim kestab 11 punktini (kahe punktilise vahega). Lisaks jagatakse ka FIVB punkte. Alagrupis võitsid nii Vesik ja Kollo kui Petrov ja Povjakel kolmest mängust ühe, millega kindlustati koht play-offis 16 parema seas.

Esimeses väljalangemismängus pidid Petrov ja Povjakel Venemaa võrkpallurite Konstantin Semjonovi  ja Vjatšeslav Krasilnikovi 3:0 (11:6, 11:8, 11:5) üleolekut tunnistama. Vesik ja Kollo saavutasid samas voorus mängus koha eest veerandfinaalis 3:0 (12:10, 11:8, 11:9) võidu ukrainlaste Sergei Popovi ja Valeri Samoday üle.

Veerandfinaalis pidid Eesti esipaari 3:2 (8:11, 6:11, 13:11, 13:11, 11:9) paremust tunnistama Anton Safonov ja Pavel Karpukhin (Venemaa). Nelja parema hulka jõudnud Vesik ja Kollo kohtuvad pühapäeval peetavas poolfinaalis Venemaa esindajate Jaroslav Koshkarevi ja Dmitri Barsoukiga. 33-aastane Barsouk on edu saavutanud ka tippseltskonnas MK-sarjas, kui koos Igor Kolodinskyga võideti mitmeid medaleid. Karjääri säravaima tulemusena jõuti 2007. aastal maailmameistrivõistlustel finaali ning võideti hõbemedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles