Tallinna maratonil püütakse Guinessi rekordit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna maraton.
Tallinna maraton. Foto: Toomas Huik Postimees

Täpselt nädala pärast pühapäeval, 8. septembril toimub Eesti suurim rahvaspordisündmus Tallinna maraton, kuhu on registreerinud juba üle 17 000 osaleja. Tänavusel jooksul minnakse püüdma Guinnessi rekordit.

Guinnessi rekordit sihitakse maratonidistantsil kogu jooksu vältel korvpalli põrgatades. Sellise maratonijooksu praegune rekordiomanik on ameeriklane Mark Ott, kes 2010. aastal läbis raja samal ajal palli põrgatades ajaga 3.23.42. Tallinna maratonil läheb Guinnessi rekordit püüdma viis meest:  Reigo Kimmel, Martti Medar, Jarlet Mägi, Mirjo Koit ja Enar Karlson.

«Selleks, et rekordi tõenäosust suurendada ja ka kõiki teisi tublisid osalejaid ergutada, ootame huvilisi raja äärde kaasa elama. Pealtvaatajatel on parimad paigad kaasaelamiseks näiteks Schnelli pargis, Tornide väljakul, Pirita silla juures ja mitmes teises paigas kus asuvad ka live-kilomeetripunktid, kus jooksjaid ja kõndijaid ergutavad erinevad muusikalised kollektiivid, DJ-d ja tantsutüdrukud,» rääkis Tallinna maratoni peakorraldaja Mati Lilliallik.

Tallinna maratoni maratonidistantsile, kus ühtlasi peetakse Eesti meistrivõistlusi maratonijooksus, antakse start pühapäeval, 8. septembril kell 9:00. Poolmaratonijooksjad lähevad rajale kell 11:30 ning kell 13:30 alustavad 10 kilomeetri jooksjad ja kõndijad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles