Suure mängu eel: Bulgaaria on viimastes valiksarjades olnud tunduvalt edukam

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalojan Ivanov (palliga) on Bulgaaria koondise üks ohtlikumaid korvikütte.
Kalojan Ivanov (palliga) on Bulgaaria koondise üks ohtlikumaid korvikütte. Foto: AP/Scanpix

Eesti ja Bulgaaria korvpallikoondised selgitavad täna meeskonna, kes tagab endale pääsme 2015. aasta EM-finaalturniirile. Avamängu Bulgaarias võitis kodumeeskond kolme punktiga, kordusmängu eel loetakse seetõttu soosikuks Eesti koondist.

Kui Eesti koondis mängiks viimati EM-finaalturniiril 2001. aastal, siis Bulgaaria on seejärel olnud finaalturniiril üsna sage külaline.

Sarnaselt Eestile mängis Bulgaaria ka 1993. aasta EMil (Eesti oli toona kuues ja Bulgaaria 14.) ning seejärel jäi bulgaarlastele finaalturniir üsna pikaks ajaks unistuseks. Järgmine kord jõuti EMile 2005. aastal ja kuigi järgmine finaalturniir jäi neil vahele, siis kohal oli taas 2009. ja 2011. aasta EMidel. Kõigil kolmel korral piirduti finaalturniiril alagrupimängudega.

Kui tänavusele EMile Bulgaaria ei jõudnud, siis eelnevast viiest valiksarjast kolmel on neil siiski õnnestunud sõel läbida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles