Tootsi sai aerutamise MMi finaalis kaheksanda koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Tootsi.
Tarmo Tootsi. Foto: Erakogu

Saksamaal Duisburgis toimuvatel aerutamise maailmameistrivõistlusel oli täna kavas meeste 500 meetri distants, mille A-finaalis sõitis Tarmo Tootsi välja kaheksanda koha (1.44,634).

Maailmameistriks tuli sakslane Tom Liebschier, kelle võiduajaks oli 1.40,514, teise koha sai taanlane Rene Holten Poulsen, pronksmedal läks prantslasele Arnaud Hyboisile.

Tootsi hoidis kaheksandat kohta stardist alates ning seitsmendast kohast jäi teda lahutama vaid sajandiksekund.

«Tootsi tegi väga hea sõidu, arvestades, et vasakult oli tugev vastutuul ja ta sõitis tuule varjus. Esimesed kohad läksidki tuulepoolses servas sõitnud meestele,» kommenteeris koondise peatreener Peeter Becker. «Peale Tootsi ja hollandlase (kes sai viienda koha – toim.) olid kõik mehed maailmameistrid ja olümpiavõitjad, kuid väikese õnne korral oleks kõrgem koht olnud reaalne. Siiski jääme MM-ga rahule, sest tulime küll kahepaadi 8. koha järgi, kuid lahkume ühesüsta 8. kohaga,» kommenteeris finaali koondise peatreener Peeter Becker.

30-aastase Tootsi jaoks pole siiski tegemist karjääri parima tulemusega – 2004. aastal saavutas ta EM-il 200 meetri distantsil koos Peeter Beckeriga viienda koha ja 2003. aastal samuti koos Beckeriga võitis Ateena eelolümpial kuldmedali.

Aerutamiskoondis on eesmärgiks seadnud pääsemise 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudele ja tsükli esimesed maailmameistrivõistlused andsid selle täitumiseks lootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles