Tippude tempos püsinud Kangert tegi Vueltal taas üldarvestuses tõusu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Astana Cycling

Profirattur Tanel Kangert jätkab head sõitu Hispaania velotuuril Vueltal, kus ta sai 9. etapil 15. koha. Kokkuvõttes kerkis eestlane taas paari koha võrra.

Kangert tuli 163,7 km pikkusel etapil üle lõpujoone 15. kohal, kaotades etapi võitnud Daniel Morenole (Katjuša) 18 sekundiga. Teise-kolmanda koha said võitjast neli sekundit hiljem lõpetanud Alejandro Valverde (Movistar) ja Joaquin Rodrigues (Katjuša). Astana tiimi liider Vincenzo Nibali kaotas võitjale 9 sekundit ja sai seitsmenda koha.

Üldarvestuses kerkis Kangert kahe pügala võrra 14. kohale, liidrisärgi sai selga Moreno. Hispaanlase edu Nicolas Roche'i ees on siiski kõigest üks sekund. Nibali on 20-sekundilise kaotusega kolmas, Kangert kaotab Morenole 2 minutit ja 12 sekundit.

Homme sõidetakse Vueltal 186,8 km pikkune raske 10. etapp, mis lõpeb kõrgeima kategooria tõusuga. Enne seda tuleb ratturitel võtta veel üks esimese kategooria tõus. Teisipäev on velotuuril puhkepäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles