Hunt: iga mänguga lähen paremaks

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt.
Margus Hunt. Foto: Getty Images

Laupäeval toimus ameerika jalgpalli liigas NFL suur rehepeks, kus terad eraldati sõkaldest – meeskonnad pidid 75 mängijast valima 53, kes alustavad põhihooaega. Cincinnati Bengalsi äärekaitsja Margus Hunt osutus teraks. «Ärevus oli enne koosseisu avaldamist ikka sees, sest selles äris siin pole midagi kindlat,» tunnistas Hunt Postimehele, kuid lisas, et eks ta ole iga hooajaeelse mänguga paremaks läinud.

Ühe rõõm on teise kurbus. Hundi tõttu jäi välja nii mõnigi mees, kes ihkas pääseda ühte NFLi paremasse kaitseliini. Bengalsi hooaega alustab viis äärekaitsjat: Michael Johnson, Carlos Dunlap, Wallace Gilberry, Robert Geathers ja Hunt, kelle järgmine ülesanne on mängupäeval murda nende 45 hulka, kes saavad õiguse platsile joosta.

Millal saab Hunt platsile?

Bengalsi ametlik koduleht esitles oma kaitseliini nõnda: «Daamid ja härrad, parim D-liin jalgpallis. Kui mitu nädalat läheb aega, kuni Hunt väljakule saab?»

Tegelikult võib Hunt mängusärgi selga tõmmata juba avamängus 8. septembril, kui Bengals kohtub võõrsil Chicago Bearsiga. «Praegu on meestel väikseid vigastusi ning nädala jooksul saan täpsemalt teada, kas lendan Chicagosse või mitte,» teatas Hunt.

Tegelikult on kaitseliini treeneril Jay Hayesil plaan Hundiga eksperimenteerida, mis õnnestumise korral tähendaks meie mehele kenakest mänguaega. Nimelt tahetakse teatud formatsioonide puhul, kui vastased kavatsevad palli sööta, paigutada Hunt keskkaitsjaks – seda tehti paaril korral hooajaeelsetes mängudes. Kui Hunt ründab keskelt ning Johnson ja Dunlap äärtelt, on vastastel raske mängujuhti turvata, hirmutas Bengals oma kodulehel vastaseid.

Hunt jäi enda sõnul hooajaeelsete kohtumistega, kus sai kaitseliini meestest enim mänguaega, rahule: «Iga mänguga läksin paremaks, vaid Tennessee vastu ei olnud mu enesetunne ja etteaste just suurem asi. Füüsiliselt pidasin ilusti vastu. Tõsi, mängus Coltsiga, kui viibisin kogu aeg platsil, olin neljanda veerand­aja lõpuks üsna väsinud.»

Kõige enam on arenenud mängu lugemine ja mõistmine, selgitas Hunt: «Bengalsi kaitseformatsioon on hoopis erinev sellest, mida ülikoolis mängisin. Mul on palju enam vastutust. Kui puudujääkidest rääkida, siis mõtlen väljakul liiga palju, tegevus ei ole veel muutunud instinktiivseks.»

Kaamerad piinavad

Kummaline, kuid Hunt, kes oli ülikoolis löökide blokeerimise kuningas ja sai hüüdnime «Eastern block», seda elementi Bengalsis harjutanud pole: «Kohtusin küll spetsiaaltiimi treeneriga, rääkisime, mida ning kuidas ma ülikoolis üht ja teist tegin, ent sellega asi piirduski.»

Ning lõpetuseks: kuidas sobib Hundile filminäitleja roll, sest temast on saanud üks Bengalsi ettevalmistust kirjeldava tõsielusarja «Hard Knocks» peategelasi?

Hunt: «Mis filminäitleja nüüd mina... Aga lihtne nende kaameratega pole, igalt poolt piiravad ja piinavad sind.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles