Statistiline ülevaade: Veideman kerkis Eesti koondise resultatiivseimaks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman (palliga).
Rain Veideman (palliga). Foto: Andres Haabu

Eesti korvpallikoondise jaoks lõppes 2015. aasta EMi esimene kvalifikatsiooniturniir suurepäraselt, kui eile tagati pääse finaalturniirile. Eestlastele edukalt lõppenud valikturniiril kerkis koondise resultatiivseimaks mängumeheks Rain Veideman.

Valikmängudes jagunes Eesti koondislaste punktiskoor väga ühtlaselt ja keskmiselt oli suurimaks skooritegijaks Veideman 11,9 silmaga. Seejuures oli Veideman ka kõige täpsema käega koondislane, kes tabas 58,5 protsenti väljakult tehtud visetest.

Eesti koondise skooritegijad: Veideman 11,9, Gregor Arbet 10,8, Reinar Hallik 9,8, Janar Talts 9,3, Tanel Sokk 8,6, Kristjan Kangur 7,0, Siim-Sander Vene 6,3, Gert Dorbek 5,8, Sten Sokk 4,9, Rain Raadik 4,0, Timo Eichfuss 1,0, Martin Dorbek 0.

Lauavõitluses oli Eesti koondise suurimaks jõuks Janar Talts, kes võttis keskmiselt 8,5 lauapalli mängus. Kanguri arvele jäi 7,2 ja Arbeti kontole 4,1 lauapalli.

Resultatiivsete söötudega leidis kaaslasi kõige paremini Sten Sokk, kes andis keskmiselt 4,0 tulemuslikku söötu. Taltsi kontole jäi 2,8 ja Tanel Soku arvele 2,0 resultatiivset söötu.

Viskeblokeeringuid tegi keskmiselt kõige rohkem Vene (1,5) ning vaheltlõikeid Kangur (1,7). Lisaks olid vastased kõige rohkem hädas Kanguri katmisega, kelle vastu tehti keskmiselt 3,5 viga.

Mänguminutite poolest pidi väljakul kõige rohkem rassima Arbet, kes viibis keskmiselt platsil 32,3 minutit. Arbet oli ka ainus, kes keskmiselt üle 30 minuti mängis. Teisele positsioonile jäi mänguminutite poolest eile vigastada saanud Talts (26,9).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles