Rüütli: Hollandi vastu avantüürile ei lähe, aga kiusatus on

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Rüütli.
Tarmo Rüütli. Foto: Andres Haabu

Eesti jalgpallikoondis kogunes täna esimest korda enne reedest MM-valikmängu Hollandiga ning tegi Kotka tänava staadionil esimese treeningu. Selle eel peetud pressikonverentsil sõnas peatreener Tarmo Rüütli, et soovib anda koduklubide eest viimasel ajal säranud ründajatele võimaluse end näidata.

«Kõige rohkem otsimist on koosseisu osas ründeliinis – on palju tüüpe, kes on klubides ohtlikud, teevad skoori ja annavad sööte,» viitas Rüütli koondisekutse saanutele. Nii Jarmo Ahjupera, Henri Anier, Henrik Ojamaa kui ka Sergei Zenjov on viimastes voorudes oma koduklubide eest skoori teinud või väravasööte jaganud. «Üritan vältida olukorda, kus mehed ei saa enda avada. Pean andma neil võimalusi, mitte neid takistama,» sõnas Rüütli.

Peatreener tunnistas, et mõtleb vähemalt hetkel kasutada Hollandi vastu tavapärasest mõnevõrra ründavamat koosseisu. «Avantüürile ei lähe, aga väike kiusatus on, tahaks anda meestele võimaluse olla loov,» nentis ta. Teistmoodi mured vaevavad Rüütlit kaitseliinis, kus Igor Morozovi vigastuse tõttu mehi napib. «Nimekiri ütleb ära ja võin ka juba nüüd öelda, et Klavan ja Piiroja peavad mängima,» lausus Rüütli.

Kindlat algkoosseisu ta samas oma peas veel valmis mõelnud ei ole. «Koosseis alles kujuneb, see on eesootava nädala protsess. Praegune tunne tugineb sellele, mis on olnud – oleme ju Hollandiga juba korra mänginud ja teame, mida nad pakuvad. Amsterdamis tulid väravad osalt individuaalsete eksimuste pealt, eks püüame neid vältida ja ise ka natuke teravamad olla.»

Järgmisel teisipäevalt Budapestis peetavale kohtumisele Ungariga Rüütli koosseisu valides ei mõtle. «Konkreetselt pole ma mehi jaganud, Andorra mäng oli selles osas erand,» viitas Rüütli märtsikuule, kui pani mõned päevad pärast mängu Hollandiga Andorra vastu platsile suuresti teistsuguse kooseisu. «Andorra kohtumine oli spetsiifiline ja oli suhteliselt selge, keda kus kasutada. Seekord on mõlemad vastased domineerivad, meil väga mänguruumi ei ole.»

Eesti-Hollandi kohtumine algab Lilleküla staadionil reede õhtul kell 21.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles