Väinsalu ja Rammo on maailma edetabelis 7. kohal

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Väinsalu.
Lauri Väinsalu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Värskeimas Rahvusvahelise Purjetamisliidu maailma edetabelis asuvad esikümnes kolm Eesti purjetajat - Lauri Väinsalu ja Deniss Karpak Finn klassis ning Karl-Martin Rammo Laseril.

Finn klassis on meie purjetajatest kõrgeimal kohal 7. positsiooni hoidev Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool). Deniss Karpaki (Karpak Sailing Team) leiab edetabeli 9. realt. Martti Kinkar (ROPK) on 101., Heiko Eesalu (ROPK) 289., Kristian Raus (ROPK) 315. ja Juhan Idnurm (ESS Kalev Jahtklubi) 365. kohal. Finni edetabeli juhiks on USA purjetaja Caleb Paine.

Laser Standardil on Karl-Martin Rammo (ROPK/Tallinna Jahtklubi) samuti kõrgel 7. positsioonil. Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) hoiab 667., Andres Idnurm (ROPK) 691. ja Martin Leedo (ROPK) 805. kohta. Juhtpositsioonil on austraallane Tom Burton.

Naiste 470 klassis on Marjaliisa Umb ja Elise Umb (PSS Maru) edetabelis 49. kohal. Ränkingu tipus asetseb Austria paatkond Lara Vadlau ja Anneloes Van Veen.

Laser Radial klassis on Anne-Mari Luik (ROPK) oma seni parimal, 58. ning Anna Pohlak (TJK) 79. positsioonil. Annegret Unnuk (ROPK) hoiab 393. kohta. Tabelit juhib valgevenelanna Tatiana Drozdovskaya.

RS:X naiste purjelaual on Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) 69. positsioonil. Esikohal paikneb Bryony Shaw Suurbritanniast.

ISAF maailma edetabel järjestab purjetajad nende viimase 12 kuu jooksul saavutatud parimate võistlustulemuste põhjal. Regatil kogutud punktisumma sõltub kolmest tegurist: võistluse reiting, võistlejate arv regatil ning sportlase tulemus võistlusel. Punkte on võimalik saada ISAF Grade’i omavatel regattidel võisteldes. Edetabeli esinumber on kõrgeima punktide arvuga sportlane kuue regati lõikes. Järgmine edetabelijärjestus avaldatakse 30. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles