Red Bulli uus piloot Ricciardo ähvardas Vettelit

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo Foto: danielricciardo.com

Vormelimeeskond Red Bull kuulutas välja, et tulevast aastast istub nende teise auto rooli praegune Toro Rosso piloot, austraallane Daniel Ricciardo, kes lubas kolmekordsele maailmameistrile Sebastian Vettelile koha kätte näidata.

Tasub meenutada, et tunamullu oli Red Bulli noorteprogrammi kasvandik Ricciardo Renault 3.5 sarjas Kevin Korjuse rivaal ning kihutas hooaja esimeses pooles eestlasest selgelt kehvemini. Kokkuvõttes noppis Ricciardo toona vaid ühe sõiduvõidu Korjuse kolme kõrval, kuid kahel etapil ei osalenud, sest töötas Toro Rosso testipiloodina ning istus aasta lõpus F1 meeskonna HRT autosse.

Red Bulli tehnikadirektori Adrian Newey sõnul ei soovitud F1 sarjast lahkuva Mark Webberi asendajaks eakat võidusõitjat. «Me võinuks palgata kogenud piloodi, kes taganuks kohe hea tulemuse, kuid otsustasime tuua tiimi andeka noore, kes areneks väga kõrgele tasemele.»

Mõistagi järgnesid uudise väljakuulutamisele programmilised sõnavõtud. Ricciardo teatas, et Red Bull on maailma parim tiim ning Vettel maailma parim tiimikaaslane ja õpetaja, kelle kõrval võidu sõita on suur au. Samas ei kavatsevat ta Vetteli sabas sörkida, vaid ihkab temast mööda tuhiseda ning usub, et on selleks võimeline.

Red Bulli bossid kinnitasid, et Ricciardo pole teine piloot, vaid mehed on ühel joonel: mõlemad saavad võrdse tehnika ning õiguse omavahel madistada.

Neljanda meistritiitli poole liikuv Vettel ei kostnud sääraste väljaütlemiste peale midagi.

Ricciardo minek Red Bulli tähendab seda, et Kimi Räikkönen sinna ei lähe. Ka ei taha Itaalia meedia kinnitusel praegu Lotuse rooli keeravat soomlasest eksmaailmameistrit Ferrari. Ajaleht La Gazzett dello Sport kinnitas, et Räikköneni leping Ferrariga olevat valmis, kuid mitte alla kirjutatud. Nimelt ihkab Ferrari boss Luca di Montezemolo meeskonda pilooti, kes suhtleks suurepäraselt meedia ja sponsoritega ehk teeks PR-tööd. Räikköneni suhtlemise suurmeistriks aga nimetada ei saa.

Tõsi, juttude järgi kavatseb Ferrari esipiloot Fernando Alonso järgmise hooaja vahele jätta ning siis on meeskond sunnitud Räikköneniga käed lööma. Kui Alonso vaheaastat ei võta, saab ta partneriks väidetavalt Nico Hülkenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles