Luumurd peatas Aigar Leoki suurepärase hoo

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok (esiplaanil).
Aigar Leok (esiplaanil). Foto: Karli Saul

Sel hooajal häid tulemusi näidanud krossisõitja Aigar Leok murdis Rootsis Uddevallas toimunud MX-1 klassi MM-etapil sääre tagumise luu ning peab nüüd pidama võisluspausi.

Eelmisel nädalal Lätis toimund etapil kõrge 7. koha saanud Aigar Leokiga juhtus õnnetus Uddevalla etapi kvalifikatsioonis, kui ta põrkas kokku MM-sarja üldarvestuses neljandat kohta hoidva belglase Clement Desalle’iga.



«Kaldusin soonest välja ning Desalle tuli tagant sisse, kokkupõrkele järgnes ka kukkumine,» kirjeldas Leok õnnetusjuhtumit. «Jalg hakkas kohe valu tegema ning seega pöördusin arsti poole. Selgus, et sääre väiksem luu on katki.»



Kui võistluspaigast sai Leok tänu korraldajatele kiiresti minema, siis haiglas pidi eestlane ootama mitu head tundi enne kui vastuvõtule pääses.



«Pidin kuus tundi ukse taga istuma enne kui röntgenipilti tegema sain,» rääkis Leok. «Mulle öeldi, et olen turvalises seisus ning midagi hullu minuga juhtuda ei saa.»



Kui rootslased ennustasid Leokile kuni pooleteise kuu pikkust võistluspausi, siis motomees loodab tagasi sadulasse pääseda poole kiiremini.



«Lähen hommikul Belgias oma arsti juurde ning siis oskan umbes öelda, kui kauaks raja kõrvale jääma pean,» avaldas Leok. «Hinges usun, et kolme nädala pärast olen taas valmis võistlema.»



Asendajat ei hakka Leoki tööandja TM Racing Factory hetkel eestlasele otsima. «Praegu ei ole kindlasti mõtet kedagi uut palkama hakata ning võistkond ei plaani seda ka teha,» sõnas Leok.



Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles