Sampras: Federer on läbi aegade parim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer (paremalt teine) legendide keskel: Björn Borg (vasakult), Pete Sampras ja Rod Laver (paremal).
Roger Federer (paremalt teine) legendide keskel: Björn Borg (vasakult), Pete Sampras ja Rod Laver (paremal). Foto: AFP / Scanpix

Legendaarne tennisist Pete Sampras käis pärast seitsmeaastast vaheaega Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiril, vaatamas Roger Federeri rekordilist 15. suure slämmi turniirivõitu ning ütles pärast finaali, et šveitslane on läbi aegade parim meestennisist.

Wimbledonis seitsmel korral triumfeerinud Sampras saabus oma kodumaalt USA-st Inglismaale vaid mõned tunnid enne meeste üksikmängu finaali, jõudes Federeri ja Andy Roddicku matšile esimeses setis ameeriklase 2:1 eduseisus, kirjutab Reuters.



Viiesetilise maratonlahingu võitnud Federer on nüüd teeninud 15 suure slämmi turniirivõitu, rohkem kui ükski teine meestennisist. Enne jagas ta 14 võiduga rekordit Samprasega.  



Samprase arvates kinnitas Federeri võit, et ta on läbi aegade parim meestennisist. «Kriitikute arvates on Rod Laver parim, mõned ütlevad, et Rafael Nadal, kuna ta on Federeri suure slämmi turniiridel võitnud, aga samas on Federer võidutsenud kõigil neljal suurel slämmil ja ma olen kindel, et ta võidab veel, seega minu arvates on tema parim,» kiitis Sampras.



«Roger on mu sõber, ta on suurepärane tennisist ja tore inimene,» jätkas Sampras kiidulaulu. «Praegu on tal 15 suure slämmi võitu, aga ma usun, et ta võidab kolm-neli tiitlit veel. Tegelikult, kui ta tervena püsib, võib ta isegi 19 suure slämmi turniiri võita.»



Tänu eilsele võidule tõusis Federer täna avaldatud maailma edetabelis taas esikohale. «Roger on legend,» arvas Sampras. «15 suure slämmi võitu on päris palju, selleks on vaja kõvasti tööd teha, aga ta jätab mulje, nagu oleks see kõik äärmiselt lihtne. Ta toob tennisele au.»



Sampras lõpetas oma hiilgava karjääri 2002. aastal pärast USA lahtiseid, kus ta võitis oma 14. suure slämmi tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles