Dopingupatune olümpiavõitja Pechstein: mul oli uisuliiduga kokkulepe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Claudia Pechstein
Claudia Pechstein Foto: Scanpix Norway

Veredopinguga vahele jäänud viiekordne kiiruisutamise olümpiavõitja Claudia Pechstein süüdistab Rahvusvahelist Uisuliitu (ISU), et viimased rikkusid kokkulepet.

Väidetavalt oli Pechsteinil ISUga kokkulepe, et kui sakslanna loobub ise MMist, ei tule mullune dopinguga patustamine avalikuks, vahendab The Globe and Mail.

«Pean ennast süüdistama selles, et leppisin ISUga kokku sellise vahetuse. «Kui sa ütled, et oled haige, siis me ei teavita avalikkust ning kogu afäär laheneb vaikselt,» öeldi mulle uudist edastades kaheksandal veebruaril 2009,» selgitas Pechstein oma kodulehel. «Minu kartus, et mind süüdistatakse avalikult, oli suurem kui minu soov karjuda, et mind süüdistatakse alusetult. Nüüd tean, et see oli viga.»

ISU arstliku komisjoni liige Jarm Kuipers teatas aga Saksa Pressiagentuurile, et Pechsteini punaliblede osakaal veres oli ebanormaalselt kõrge ning see ei jäta dopingutarvitamises mingit kahtlust.

Pechstein kavatseb otsuse edasi kaevata Spordi Arbitraažikohtusse ning on kindel, et pääseb uuesti jääle enne 2010. aasta Vancouveri olümpiat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles