Takistussõidu Eesti MK esimese päeva võitis venelane Arseni Špakovski

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratsutamine.
Ratsutamine. Foto: Liivimaa Ratsaklubi
Eelseisval nädalavahetusel toimuva takistussõidu Kesk-Euroopa liiga Eesti etapi esimese võistluspäeva Suure Ringi sõidu kõrgusel kuni 140 cm võitis Arseni Špakovski Venemaalt hobusel Campino 51.

Teise koha saavutas Heiki Vatsel ratsul Fee ning kolmandale kohale tuli lätlane Guntrs Silinš hobusel Lord Picasso. Eestlastest sõitis end kõrgele positsioonile ka Andres Treve ratsul Sandokan, kes tuli puhta sõiduga auhinnalisele neljandale kohale.

Avatud klassi kahefaasilises sõidus kõrgusel kuni 130 cm tuli esikohale Catlin Vatsel hobusel Listra, teiseks tuli Ebbe-Liisa Sõnajalg ratsul Pärn ning kolmandaks sõitis end võistluspaar Ivo Otsa ja Amerante. Kõrgusel kuni 120 cm peetud kahefaasilise parkuuri võitis samuti Catlin Vatsel Listral. Teise koha saavutas Rein Pill hobusel Tourans ning kolmandaks sõitsid end lätlane Girts Bricis ja Cooper 63.

10.-12. juulini Harjumaal Ruila Ratsakeskuses toimuvast takistussõidu MK-etapist võtavad osa 54 ratsanikku 104 hobusel. Baltikumi suurimast ratsaüritusest võtab teiste seas osa ka kogu Eesti takistussõidukoondis.

Kokku on kolme päeva jooksul kavas 14 erinevat parkuuri, mille kõrgused on kuni 150 cm. MK-etapi põhisõit Alexela Grand Prix toimub pühapäeva, 12. juuli pärastlõunal.

Lisaks MK-le leiavad 10.-12. juulil Ruilas aset ka Eesti seenioride ja juunioride meistrivõistlused takistussõidus ning noorte ratsanike võistkondlik takistussõidu karikasari Lootuste Karikas. Lisaks on esmakordselt kavas rahvusvahelisel tasemel derby-võistlus.

Kesk-Euroopa liiga MK etappi takistussõidus korraldatakse Eestis iga-aastaselt alates 1993. aastast. Tegemist on tänavu suurima ratsaüritusega kogu Baltikumis. Lisaks Eestile on etapil võitlejatega esindatud ka Läti, Leedu, Soome, Valgevene, Iirimaa ja Venemaa sportlased.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles