Marek Pihlakust saab Valio Võru diagonaalründaja

, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Pihlak.
Marek Pihlak. Foto: Margus Ansu

Eelmisel hooajal Belgia ühes paremas klubis Lenniki Euphonys temporündajana leiba teeninud Marek Pihlakust saab Valio Võru diagonaalründaja. Meeskonna president Olev Lüütsepp ütles, et põhimõtteline kokkulepe kauaaegse Eesti koondise temporündajaga on saavutatud.

Valio Võrust TTÜ-sse lahkunud Sander Steinbergi asendama hakkav Pihlak on ka varem diagonaalründaja positsioonil tegutsenud, vahendab volley.ee. Hooajal 2002/2003 asendas ta Tartu Pere Leivas lühikest aega vigastatud Priit Põldmad enne, kui taaralinna klubi juhid lätlase Tomass Kalninši värbasid.

«Mina pole Pihlakut diagonaalründaja kohal mängimas näinud, kuid mitmed võrkpalliasjatundjad on kinnitanud, et ta saab sel kohal hästi hakkama. Mul pole põhjust selles kahelda,»lausus Lüütsepp. «Pihlak teenis Belgias kindlasti palju suuremat palka, kui ta meil saama hakkab, kuid üks asi on mängida võrkpalli raha pärast, teine asi tunda harrastusest mõnu. Valio Võru sisekliima on Eesti klubidest parim.»

Samas ei saa 32-aastane ja 199 cm pikkune Pihlak end diagonaalründajana kindla esinumbrina tunda, sest kodulinna meeskonda võib naasta eelmise hooaja poole peal erimeelsuste tõttu peatreener Aigor Kaibaldiga sealt lahkunud Madis Järveots. Tõsi, teda saab ka nurgaründajana kasutada.

«Olen laia profiiliga võrkpallur,» muheles pallimängimise kõrval ka Nõo põhikooli kehalise kasvatuse õpetajana töötama hakkav Pihlak. «Kuna Euphonyl oli nurgaründajatega kitsas käes, mängisin treeningutel tihti sellel kohal. Polnud hullu midagi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles