Sõnajalg tuli esimesel katsel Eesti meistriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebbe-Liisa Sõnajalg hobusel Trooja
Ebbe-Liisa Sõnajalg hobusel Trooja Foto: Artur Sadovski
Pikka aega Eestis pelgalt meeste pärusmaaks olnud takistussõit sai pühapäeval uue valitseja, kui Eesti meistriks krooniti Ebbe-Liisa Sõnajalg hobusel Trooja.

Eesti meister selgus kahe sõidu põhjal – arvesse läks nii laupäevane 140 cm kõrguste takistustega sõit kui ka pühapäevane GP-sõit, kus takistused olid kümme sentimeetrit kõrgemad. «Laupäevane oli mu elu ilusaim sõit 140-sentimeetristel tõketel,» rõõmustas Sõnajalg, kes läbis laupäeval parkuuri eksimusteta.

Eilses GP-sõidus ajas ta aga kaks tõket maha ja sai kaheksa karistuspunktiga 11. koha. «See oli mu elu esimene sõit 150-sentimeetristel tõketel, Troojal samamoodi,» tunnistas Sõnajalg. «Võib-olla oli närv ka sees ja seetõttu sõit väheke rabedam. Trooja on võimas, olen alati arvanud, et ta suudab hüpata, pigem ei olnud ma ise enne valmis sel tasemel võistlema.»

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis Sõnajalg Eesti meistritiitli Gunnar Klettenbergi ja Rein Pilli ees. Kusjuures, märkimist väärib tõsiasi, et Sõnajalg osales esmakordselt Eesti meistrivõistlustel. «Sees olen varem ka osa võtnud, aga väljas võistlesin esimest korda,» kinnitas Sõnajalg. «Seetõttu oli üllatus küll, et võitsin. Ilus algus!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles