Viimane tõke röövis Gunnar Klettenbergilt kodus võidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Klettenberg saavutas hobusel Bingo 5. koha.
Gunnar Klettenberg saavutas hobusel Bingo 5. koha. Foto: Artur Sadovski
Võit oli Gunnar Klettenbergile ja Bingole kodusel takistussõidu maailma karikaetapil juba käeulatuses. Üle tuli hüpata veel ühest tõkkest – latt kõikus ja kõikus, kuid kukkus siiski maha.

Eestlaste parimana sai Klettenberg hobusel Bingo seega Ruilas peetud takistussõidu maailma karikasarja Kesk-Euroopa liiga Eesti etapil GP-sõidus viienda koha. 

Kokku startis 150 cm kõrguste takistustega parkuurile 24 võistluspaari ning uskumatul kombel ei suutnud keegi neist rada eksimusteta läbida. Kuna kuus ratsanikku, nende seas eestlastest vaid Klettenberg, ajasid maha vaid ühe tõkke ehk teenisid neli karistuspunkti, selgitati võitja ümberhüpetel.

Klettenberg alustas ümberhüppeid eelviimasena ja läbis raja kõige kiiremini, ent viimane tõke sai taas saatuslikuks. «Oleksin pidanud ümberhüpetel veidi rahulikumalt võtma, siis poleks see viimane tõke alla tulnud,» möönis Klettenberg. «Aga ümberhüpetel tuleb tulebki alati riske võtta, seekord lihtsalt ei õnnestunud.» 

Millest see ikkagi tuleb, et ükski võistluspaar ei suutnud rada puhtalt läbida? Oli see siis tõesti nii raske? «Ei, minu arvates küll raske rada ei olnud,» arutles Klettenberg. «Põhiparkuuris tuli mul üks tõke oma vea pärast maha. Ühe vea eest polegi keegi kaitstud. On ennegi ette tulnud, et keegi pole puhtalt sõitnud, aga samas pole see väga tavaline.»

GP-sõidu võitis ülekaalukalt ka eelnevatel päevadel edukalt esinenud venelane Arseni Špakovski hobusel Campino 51, tulles samas sõidus oma teise hobuse Tiboriga ka teisele kohale.

 

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles