Lõuna-Eesti ralli võitis Ott Tänak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Rein Luik

Täna lõppenud Eesti meistrivõistluste neljanda etapi, Lõuna-Eesti ralli võitsid Ott Tänak – Raigo Mõlder (Subaru Imprreza WRX STI), kes edestasid finišis lähimaid konkurente ligi 50 sekundiga.

Ott Tänak haaras võistlusel liidrikoha laupäeva hommikul kahe esimese kiiruskatse järel, kui katkestasid kaks WRC-autol sõitnud favoriiti, Georg Gross (Ford Focus WRC) ja Sebastian Lindholm (Peugeot 206 WRC).

Edasi suutis Tänak vähehaaval oma edu lähimate konkurentide kasvatada ja suhteliselt kindla peale finišini sõita.

Pingelise heitluse teisele kohale võitsid Priit Saluri – Indrek Lepp, kes suutsid viimase, ralli kõige pikema kiiruskatsega mööduda seni teist kohta hoidnud Egon Kaurist – Erik Lepiksonist. Samuti poodiumikoha pärast heidelnud Ago Ahu sõitis aga viimasel kiiruskatsel teelt välja.

«Pärast seda, kui WRC-autodega konkurendid hommikul katkestasid, võisime sõita veidi vähem riskeerides. Aga hoog tuleb ikka peal hoida ja lõdvemalt eriti võtta ei tohi,» kommenteeris Tänak. «Lõuna-Eestis on ülihead teed ja oli võimalus neist tõelist naudingut tunda. Samas oli see ka heaks ettevalmistuseks kahe nädala pärast toimuvaks Soome MM-ralliks.»

Üle pika aja taas esiveolise autoga võistelnud Urmo Aava - Kuldar Sikk võitsid oma klassi arvestuses ja saavutasid ka üldarvestuses väga kõrge seitsmenda koha.

«Võtsime seda võistlust küll ettevalmistusena Soome MM-ralliks, aga samas tahtsime head tulemust ka sellelt võistluselt,» sõnas Aava. «Pole aga kaua esiveolisega sõitnud ja seetõttu pole päris rahul oma sõiduga ega ka tulemusega.»

Neliveoliste A-rühma arvestuses võitsid Marko Kasepõld – Rein Jõessaar.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles