Gert Kullamäe lõpetas tegevmängija karjääri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe alustab treenerikarjääri.
Gert Kullamäe alustab treenerikarjääri. Foto: Margus Ansu
Uuest hooajast vahetab Gert Kullamäe mängijasärgi Tartu Ülikool Rock korvpallimeeskonnas treeneriülikonna vastu.

«Kaalusin seda otsust väga kaua – õigemini mõtlesin juba möödunud hooaja keskel, et kuidas edasi minna,» rääkis Kullamäe Postimehele. «Mõistsin, et otsuse langetamiseks on aeg küps. Veel ühe hooaja mängijana jätkates, sattunuks ma järgmisel kevadel täpselt samasse seisu.»

Kullamäe märkis, et otsuse langetamisel oli abi perekonna mõistvast suhtumisest, lepiti teadmisega, et elu kulgeb edaspidigi kahe linna Tallinna ja Tartu vahel pendeldades. «Oleme läbi ja lõhki korvpalliperekond ning abikaasa mõistab, et korvpall on mul hinges,» lausus Kullamäe.

Tulevasest tööst omab Kullamäe ettekujutust, peatreener Indrek Visnapuuga on ta oma ülesannetest juba rääkinud, täpsustamist vajavad vaid mõned pisiasjad.

«Annan endale aru, et mängija ja treeneri ametid on kaks täiesti erinevat asja,» möönis Kullamäe. «Võib-olla mõistan paari kuu pärast, et see töö polegi minu jaoks… Aga usun, et tegelikult nii ei lähe.»   

«Gert Kullamäest kujunes Tartus mängides võistkonna emotsionaalne liider. Aastatega kogutud mängijatarkus ja pikaajalised kogemused mängijana paljudes võistkondades, erinevate treenerite käe all on eelduseks edukaks treeneritööks ning need olid peamisteks argumentideks, miks me soovisime näha Gerti korvpallimeeskonna juures treenerina,» sõnas Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi juhatuse esimees Andres Liinat.

Korvpallimeeskond Tartu Ülikool Rock osaleb hooajal 2009/2010 kolmes sarjas: Eesti korvpalli meistriliigas, Balti korvpalliliigas ja FIBA EuroChallange sarjas.

Tartu Ülikool/Rock korvpallimeeskonna peatreeneriks jääb Indrek Visnapuu, treenerina liitub Gerd Kullamäe. Treeneritena jätkavad ka Toomas Kandimaa ning Paavo Russak, kellest viimane keskendub eelkõige Rocki korvpalliakadeemia juhtimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles