Korvpallikoondise jõujooned hakkavad selgeks saama

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa koondise ja BC Kalev/Cramo peatreener Nenad Vucinic (vasakul) ja Eesti koondise juhendaja Üllar Kerde.
Uus-Meremaa koondise ja BC Kalev/Cramo peatreener Nenad Vucinic (vasakul) ja Eesti koondise juhendaja Üllar Kerde. Foto: Toomas Huik
EMi kõrgemasse divisjoni püsimajäämise turniiriks valmistuvas Eesti korvpallikoondises hakkavad koosseisu koha pealt esimesed jõujooned selgeks saama.

Eesti rahvusmeeskond kohtub täna ja homme BC Kalev/Cramo peatreeneri Nenad Vucinici juhendatava Uus-Meremaa koondisega.

Võrreldes eelmisel nädalal Riias Lätiga toimunud mängudega peaksid tänases kohtumises rivis olema toonastest matšidest vigastuse tõttu eemale jäänud Tarmo Kikerpill ja Joosep Toome.

«Kindlasti peab Toomet ja Kikerpilli väljakul proovima. Kui nad nüüd ei mängi, siis jääb võimalusi järjest vähemaks,» arvas Kerde. «Hetkel arvestan 14 mehega ning hommikul otsustan, kes kaks välja jäävad. Need, kes esimeses kohtumises ei mängi saavad teises väljakule.»

Lisaks oli pärast eilset treeningut lootusrikas ka vigastusega võitlev Toome: «Jalg oli trennis üllatavalt hea ning loodan ikka mängida. Kui nendes kahes kohtumises väljakule ei saa, siis võib ka EMi üleminekumängudest eemale jääda.»

Samal ajal kipub kustuma lootus, et Eesti koondist saab sel aastal aidata mängujuht Sten-Timmu Sokk. «Ta on sõjaväe tõttu paljudelt treeningutelt puudunud ning tal oleks juba raske rütmi sisse elada. See ei oleks nii tema kui teiste suhtes aus,» leidis Kerde.

Samal ajal jääb lisaks ajateenistus viibivatele Sten-Timmu Sokule, Tanel Kurbasele ning Margus Klementsovile homsest kohtumisest kindlasti kõrvale ka Joosep Pokla.

«Tema positsioonil on meil mitu meest ning meil on kokkulepe, et ta läheb oma koduklubi juurde treenima,» põhjendas Kerde Poklast loobumist.

Kui Eesti koondises hakkavad esimesed asjad selgeks saama, siis tänasest ja homsest vastasest peatreener veel selget ülevaadet ei oma.

«Tean Vucinici käekirja ning seda, et ta on rahvusmeeskonda pikalt juhendanud,» peatus Kerde esmalt vastaste peatreeneril.

Kui Kerde vastast eriti ei tunne, siis Vucinic on kõikide Eesti mängijate tugevate ja nõrkade külgedega tuttav.

«Kindlasti tulevad rasked kohtumised, Eestil on võrreldes meiega väga kogenud võistkond,» sõnas Vucinic.

 

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles