Hirvonen nuumab maksurahaga Šveitsi

Margus Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko Hirvonen.
Mikko Hirvonen. Foto: SCANPIX
Autoralli MM-sarja juhtiv soomlane Mikko Hirvonen maksab tulumaksu Šveitsile.

Hirvonen ütles Soome ajalehele Ilta-Sanomat, et sai de jure Šveitsi kodanikuks juba eelmisel aastal, vahendab uudisteportaal mtv3.fi.

«Mul on Šveitsis korter, kus ma juba mitu korda käinud olen. Osa ajast olen seal ja osa Soomes, pere teeb ka nii. Eks tulevikus näe, kus me edaspidi elama hakkame,» kommenteeris rallimees.

Ametlikult elavad Šveitsis paljud vormelisõitjad, näiteks soomlased Kimi Räikkönen ja Heikki Kovalainen, hispaanlane Fernando Alonso ning seitsmekordne F1-maailmameister sakslane Michael Schumacher (kes ka tegelikult suurema osa ajast Šveitsis veedab). Šveitsi asukas on ka autoralli viiekordne maailmameister Sébastien Loeb ning paljud teised tippsportlased.

Mägine Šveits meelitab miljoneid teenivaid sportlasi võimalusega kokku leppida, kui suur osa sissetulekust riigile tuleb loovutada, kirjutab mtv3.fi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles