Ujumise MM algas eestlaste rekorditega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Aljand
Martti Aljand Foto: SCANPIX

Endine ujuja Kaja Aljand ei pidanud kahetsema, et otsustas Itaaliasse Rooma pikarajaujumise MMile sõita. Kohe võistluse avapäeval rõõmustasid teda tütre Triinu ja poja Martti Eesti rekordiuuendused.

«Meil oleks siin nagu väike suguvõsa kokkutulek!» muigas 100 meetri liblikujumises 59,00ga Eesti rekordi püstitanud Triin Aljand. Lisaks emale on talle ja vennale võistlustel kaasa elamas ka tädipoeg Sten Indrikson ja isa, Eesti ujumiskoondise peatreener Riho Aljand.

«Mul pole kunagi nii palju pereliikmeid võistlustel kaasas olnud. Väga tore, et nad tulid!» rõõmustas Triin Aljand, kes hoolimata Eesti rekordist oma ujumisega päris rahule ei jäänud. «Tegin paar viga, pööre läks natuke kehvasti ja seetõttu pidin teistmoodi hingama. Ise oleksin tahtnud 58 sisse ujuda,» selgitas 23.–24. kohta jagama jäänud Aljand, kelle eelmine rekord oli 59,43. Poolfinaali viinuks aeg 58,35.

«Püüan poolfinaali pääsu eelkõige 50 meetri liblikujumises. Eesti rekord avapäeval andis selle jaoks väga kõva lisaemotsiooni. Nüüd on vaja paar päeva rahulikult harjutada ja siis edasi panna,» selgitas Triin Aljand, kelle järgmine start on alles nelja päeva pärast.

Temast veelgi võimsamalt uuendas Eesti rekordit Martti Aljand. Kui kolm nädalat tagasi ujus ta USAs 100 meetrit rinnuli 1.01,23ga, siis eile läbis ta sama distantsi 1.00,56ga. Paraku ei viinud ka see aeg teda poolfinaali – 16 parema sekka pääsemiseks pidanuks ta 51 sajandikku kiiremini ujuma. Kokkuvõttes andis see talle 25. koha. «Ilus isiklik rekord, aga ma oleksin ikka poolfinaali tahtnud pääseda. Siis oleksin täiesti rahule jäänud,» arutles Martti Aljand.

Lisaks õde-venda Aljanditele parandas Eesti rekordit ka Anna-Liisa Põld, kes kärpis 200 m kompleksujumises isiklikust tipptulemusest üle sekundi ning sai 2.19,46ga 44. koha. Poolfinaali pääses veel ajaga 2.13,47.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberlehest.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles