Klubi võib katta Nurme Berliini MMile mineku kulutused

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme
Tiidrek Nurme Foto: Margus Ansu
Tavaliselt oodatakse kergejõustiku Eesti meistrivõistlusi suure ärevusega, kuna see on sama hästi kui viimane võimalus täita tiitlivõistluste normi. Tänavu on asjad teisiti, peaaegu kõik need, kes peaksid Berliini MMil võistlema, on juba starti pääsemiseks vajaliku tulemuse saavutanud.

Eilseks  oli kindel, et MMile sõidab vähemalt 15 eestlast, suure tõenäosusega suureneb seltskond aga veel paari nime võrra. Näiteks 1500 meetri jooksja Tiidrek Nurme ja kolmikhüppajad Lauri Leis ning Jaanus Uudmäe on täitnud normi möödunud hooajal ja vastavalt rahvusvahelistele reeglitele võivad samuti Berliini sõita.

Eesti Kergejõustikuliidu juhatuse soovide kohaselt peaksid nad küll ka tänavu normini jõudma, ent Nurme koduklubi on teinud alaliidule ettepaneku, et jooksumees lubataks selletagi tiitlivõistlusele.

«Vajadusel oleme valmis katma tema sõidukulud,» kinnitas Nurme treener Harry Lemberg. «Kui on näha, et ta suudab MMil korralikult joosta, pole ju mõtet takistusi teha. Praegu tundub, et seis on parem kui mullu enne Pekingi olümpiat.» Toona püstitas Nurme Hiinas Eesti rekordi 3.38,59.

Tühja koha pealt siiski võistlema ei minda. Nädalavahetusel jookseb Nurme Eesti meistrivõistlustel 1500 ja 800 meetri distantsidel, enne MMi teritab vormi ka ühel välisvõistlusel. Kodus pole tal aga vaja ühtegi konkurenti karta, juuni hakul heas hoos olnud Nikolai Vedehin on kimpus jalavigastusega ega ole võimeline saavutama tipptulemusi.

Tõsist konkurentsi ei teki ka kolmikhüppajate vahel. Kuna Jaanus Uudmäe ravib vigastust, peaks koht kuuluma Lauri Leisile. Samas pole teada, kas tema klubi on sarnaselt Nurmega valmis kulutusi kandma. Mis saab vastasel korral, pole veel teada.

Eestil on veel üks sportlane, kes on kindlasti võimeline MMi rongile hüppama – 200 meetri jooksja Merk Niit. Selleks tuleb tal aga läbida pool staadioniringi 20,75 sekundiga. Värske juunioride Euroopa kolmikhüppemeister Liane Pintsaar peab aga MMile pääsemiseks lisama oma isiklikule rekordile 11 sentimeetrit ehk jõudma 14 meetri jooneni.

Suure tõenäosusega on paigas ka kolm kümnevõistlejat – enda sõnul Berliini minekule mõtlev Kristjan Rahnu pole alaliidule teatanud, kus ta saaks ja jõuaks veel kümmet ala sobitada. Mõne muu normitäitja ilmumine oleks aga tõeline üllatus.

Eile oli Berliini MMi norm täidetud järgmistel sportlastel: Gerd Kanter, Märt Israel, Aleksander Tammert, Andrus Värnik, Mihkel Kukk, Mikk Pahapill, Andres Raja, Mikk-Mihkel Arro, Taavi Peetre, Ksenija Balta, Kaire Leibak, Anna Iljuštšenko, Sirkka-Liisa Kivine, Moonika Aava ja Kaie Kand. Mulluse normiga võivad koondisse mahtuda ka Tiidrek Nurme ja Lauri Leis.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles