Mätas ületas taas 80 meetri joone, Abakumova võidutses naiste seas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Mätas Moskva MMi finaalis.
Risto Mätas Moskva MMi finaalis. Foto: Liis Treimann

Tallinnas Audentese staadionil peetud heitjate seeriavõistluse finaaletapil krooniti meeste odaviskes võitjaks MMi kaheksas mees Risto Mätas, naiste seas sai aga esikoha maailma edetabelijuht Maria Abakumova.

Mätas viskas parimal katsel 81.02, Magnus Kirt sai kirja 77.75. Kolmanda koha võttis 74.98 visanud valgevenelane Vladimir Kozlov. Tänavu 80 meetri joonest jagu saanud Erki Leppik ei suutnud seekord enamat kui 73.57, mis andis neljanda koha.

Naiste seas noppis kindla võidu Abakumova, kelle parimal katsel lendas oda 64.52 kaugusele. Teine oli lätlanna Madara Palameika (61.75) ja kolmas eestlanna Helina Karvak, kes viskas isikliku rekordi 50.80.

Meeste kettaheites Martin Kupper seekord 60 meetri joont kätte ei saanud, 59.91 tõi siiski võidu. Priidu NIit heitis 53.64 ja Kristo Galeta 48.83. Galeta võitis meeste kuulitõuke 18.35ga, naiste kuulitõukes oli parim Kätlin Piirimäe, kelle tulemuseks jäi 15.05. Seeriavõistluse üldvõit läks samuti Galetale, naistest oli parim kettaheites võidutsenud Anu Teesaar. Täna tõi Teesaarele esikoha tulemus 51.58.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles