Lahtine kivi röövis Aavalt kindla võidu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava ja Kuldar Sikk
Urmo Aava ja Kuldar Sikk Foto: Stobart
Urmo Aava jõudis Soome rallil ainsa eestlasena finišisse ning sai vaatamata teda reedel tabanud ebaõnnele kinnitust, et ta on endiselt valmis kiiresti sõitma.
Aava võitis Soomes esirattaveoliste autode klassis 22st kiiruskatsest 18, kuid reedese vedrustuse purunemise tõttu tuli tal oma võistlusklassis leppida kolmanda kohaga.

«Olen Soomes näidatud kiirusega väga rahul. Eesmärk oligi katseid võita ning head hoogu näidata,» sõnas Aava. «Kindlasti läksin ka võitu püüdma, kuid õnnetust arvesse võttes tuleb kolmanda kohaga rahule jääda. Sain kinnitust, et olen jätkuvalt valmis kiiresti sõitma.»

Reedel juhtunud õnnetuses nägi Aava eelkõige korraldajate süüd, kes valisid esimeseks täispikaks võistluspäevaks liiga pehme pinnasega võistlusrajad.

«Katsete teistkordsel läbimisel tekkisid teele rööpad, kus lebas mitmeid lahtisi kive. Üks nendest sai ka mulle saatuslikuks,» täpsustas Aava. «Laupäeval ja pühapäeval olid kõvema põhjaga teed ning sai kindlamalt sõita.»

Ka oma võistlusauto Honda Civicuga jäi Aava rahule. Lisaks avaldas mees lootust, et mõne aasta pärast hakataksegi võistlema Super 2000 klassis.
Tuleviku kohta ei osanud Aava eile samas veel midagi kindlat öelda, kuid lisas, et edasist karjääri silmas pidades oli Soomes võistlemine kindlasti kasulik.

«Eks aeg näitab, mis edasi saab. Nüüd tuleb toetajatega maha istuda ning asja arutada. Kõigepealt peab lõppenud võistluse kokku võtma,» rääkis Aava. «Eks igat rallit tuleb kasutada ka võimalusena tiimidega läbirääkimisi pidada.»

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles