Williamsi keeld jätab Schumacheri Ferrari F60 testita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: AFP / Scanpix

Williamsi vormel-1 meeskond ei luba seitsmekordsel maailmameistril Michael Schumacheril nende tänavuse hooaja mudeli Ferrari F60 vormeliga testida.

Ferrari kirjutas üheksale vormel-1 meeskonnale, et anda Schumacherile üks testipäev F60 roolis, et ta saaks sõiduvahendit paremini tundma õppida. Sakslane pole pärast 2006. aastat võidu sõitnud.

Seetõttu vajas Ferrari kõikidelt praegustelt tiimidelt luba, et Schumacher saaks F60 vormeliga testida. Seni on seitsmekordne maailmameister testinud Mugellos F2007 vormeli ja GP2 klassi slikkrehvidega.

Kui seitse F1 tiimi - McLaren, Renault, Toyota, BMW, Brawn GP, Red Bull ja Toro Rosso andsid Ferrarile nõusoleku, siis Williams otsustas palvele ära öelda.

«Kuigi me tervitame Michael Schumacheri tagasitulekut vormel-1 sarja, siis hooajasisene testimine on selgelt keelatud - selle määras FIA ning kõik võistkonnad olid nõus,»selgitas tiimi boss Frank Williams.

«Samal põhjusel ei saanud Alguersuari, kes sõitis esimest korda vormel-1 autoga Ungaris, võimalust õppida Toro Rosso masinat tunnetama enne oma debüüti.»

«Williams ei leia, et Schumacherit peaks Alguersuarist kuidagi erinevalt kohtlema ning usub, et selle reegli igasugune rikkumine tekitaks tulevikus probleeme.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles