Tehnika mängis Ässadele vingerpussi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain-Alar Juhanson
Ain-Alar Juhanson Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Ain-Alar Juhanson ei saanud ööl vastu laupäeva korralikult sõbagi silmale – isegi kell 12 öösel helistasid murelikud triatlonisõbrad ja küsisid, kas neil oleks võimalik end veel Pühajärve triatlonile registreerida.



Kahjuks oli siis juba lootusetult hilja. Juhanson pidi kõikidele soovijatele ära ütlema, sest... võistlusnumbreid ei jätkunud enam lihtsalt. Osalejaid oli rohkem, kui keegi iial unistadagi oskas – ligi 470 triatlonihuvilist. Tegelikult üks mees oskas sellisest osalejahulgast unistada.

Ja selleks meheks oli triatleet Juhanson ise, kelle üks eesmärke elus on alati olnud triatlonipisiku levitamine võimalikult paljudele. Nüüd on tema unistus täitunud. «See oli Eesti läbi aegade suurim triatlonivõistlus üldse. Minu jaoks oli see suur võit – olen ühe oma missioonidest täitnud,» sõnas Juhanson rahulolevalt.

Ka pealtvaatajaid oli Pühajärvele kogunenud rohkem, kui keegi iial loota osanuks.

Aga oli ka, mida vaadata – meeskondade arvestuses tegid kaasa nimekad sportlased eesotsas kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu, rattur Jaan Kirsipuu, orienteeruja Sixten Silla, ujuja Martin Liivamägi ja jooksja Pavel Loskutoviga.

14-aastase vaheaja järel triatlonivõistlusel osalenud Veerpalu tuli veest välja 13. mehena. 1,9-kilomeetrise distantsi läbimiseks kulus tal 27 minutit ja 35 sekundit.
Temast sajandik hiljem andis teatevahetuse edasi 19-aastane Terje Trasberg, kes on triatloniga juba kuus aastat tegelenud. «Veerpalu ujus peaaegu terve distantsi minu selja taga, aga veest välja tulles kiirendas ja andis teate enne mind üle. Oli näha, et tal olid professionaalsed nõuandjad,» tunnustas Trasberg ja lisas: «Kahekordse olümpiavõitjaga oli uhke koos võistelda! Seda polegi varem juhtunud.»
Veerpalule endale jättis jõuproov positiivse mulje. Seda enam, et võistlus võttis tal ka jalad parajalt pehmeks. «Kui ühte asja väga pikka aega teinud pole, siis on ikka raske. Aga üldiselt jäin rahule – nii meeskonnaga kui ka enda ujumisega,» sõnas Veerpalu, kes paar tundi pärast võistlust juba rullsuusatama minema pidi. Nagu ta ütles: «Raske treeningperiood käib, sealt ei saa puududa.»
Veerpalult teate saanud jalgrattur Jaan Kirsipuu pidi 90-kilomeetrise distantsi jooksul korduvalt tehnilistele viperustele alla vanduma. Kõigepealt tuli tal lahti tagumine ratas ja hiljem ka rattasadul. Sinna läks kaduma nii mõnigi vajalik minut. «Arvatavasti poleks see lõppkokkuvõttes suurt midagi muutnud. Võidust jäi meil ikka päris palju puudu,» avaldas Kirsipuu, kes triatlonivõistlusel osales esimest korda elus. Enne Pühajärve võistlust polnud ta seda kunagi isegi mitte vaatamas käinud. Ent laupäevane triatlon jättis talle nii positiivse mulje, et ilmselt ei löö ta tulevikuski meeskonnavõistlusele kätt ette.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberlehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles