Suvelaagrite lapsed saavad tasuta vaadata Brasiilia treeningut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiillased Luis Fabiano (vasakul) ja Kaká.
Brasiillased Luis Fabiano (vasakul) ja Kaká. Foto: AP / Scanpix

Tänasest reedeni Eesti Jalgpalli Liidu korraldamisel toimuvates suvelaagrites osalevad lapsed saavad teisipäeval, 11. augustil võimaluse näha Brasiilia jalgpallikoondise treeningut.

Esmakordselt oli lastel selline võimalus juunis toimunud laagris, kui noored jalgpallihuvilised jälgisid Portugali rahvusmeeskonna treeningut. Ka teisipäeval tuuakse lapsed Taisto Bussidega üle Eesti Tallinna.

«Laagrite peamised märksõnad on jalgpall, lõbu, kõigile,» lausus EJLi noortetöö juhi abi Lars Hopp. «Suvelaagrites ei ole võistlusmomenti ning õpetamise juures on kõige tähtsam, et lastel oleks lõbus.»

Nagu ka juunis, toimub augustis kolm laagrit Tallinnas - Kalevi, Kotka ja Sõle Põhikooli staadionil -, Tartus on laagri asukohaks Annelinna kunstmurustaadion, Paides kohaliku Ühisgümnaasiumi juures asuv staadion, Pärnus sealne kunstmurustaadion ning Võrus Spordikeskuse staadion.

Esmaspäevast reedeni kella 10st kuni 17ni (reedel kuni 13ni) kestev laager sisaldab lisaks treeningutele toitlustust, puuvilju, karastusjooke, lapse nimega jalgpallivarustust ning ekskursiooni.

«Augustikuu laagrite kohad said sisuliselt otsa juba juunis,» rääkis Hopp. «Kui eelmine aasta oli testaasta ning laagrites osales 180 last, siis tänavu on kahe korra peale kokku juba 550 jalgpallihuvilist.»

Igas laagris tegeleb lastega kaks treenerit, kes on saanud vastava koolituse. UEFA tunnustas 2008. aasta suvelaagrite projekti omapoolse auhinnaga (Most Valuable Grassroots Football Event 2008).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles