Korvpalli EM algas suurüllatusega: Soome alistas Türgi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome alustas EMi üllatusvõiduga Türgi üle.
Soome alustas EMi üllatusvõiduga Türgi üle. Foto: SCANPIX

Sloveenias alanud korvpalli EMil lõhkas üllatuspommi Soome koondis, alistades avavoorus 61:55 MM-hõbeda Türgi.

Soomlaste suurimateks korviküttideks kerkisid võrdselt 12 punkti visanud Sasu Salin ja Petteri Koponen, Samuel Haanpää tõi 9 ja Shawn Huff 8 punkti. Türgi kasuks viskas Ender Arslan samuti 12 punkti, Kerem Gönlümi arvele jäi 11 punkti ja 7 lauapalli.

Võidukalt alustas turniiri ka Läti, alistades 86:75 Bosnia ja Hertsegoviina. Lõunanaabrite poolel hiilgas väljakult vaid kaks viset mööda visanud Rolands Freimanis 24 punktiga, Rihards Kuksiks lisas 13 punkti. Kalev/Cramos palliv Armands Škele sai platsile viieks ja pooleks minutiks, kuid viskas ainsa sooritatud viske mööda ega tabanud ka kumbagi vabaviset. Bosnia ja Hertsegoviina parimad olid Nihad Djedovic 19 ja Mirza Teletovic 18 punktiga.

Gruusia purustas 84:67 Poola ning peaosades olid Eesti publikule tuttavad Giorgi Tsintsadze ja Viktor Sanikidze. Viimane oli 23 punktiga üleplatsimees ja võttis lisaks kuus lauapalli, Tsintsadze andis aga lisaks 11 visatud punktile seitse korvisöötu. Manuchar Markoishvili lisas 18 punkti. Poola resultstiivseim oli 12 punktiga Marcin Gortat.

Turniiri esimese lisaajale läinud kohtumise pidasid Suurbritannia ja Iisrael, kust 75:71 võitjana väljusid britid. Lisaaja päästsid neile seejuures Andrew Lawrence'i kaks vabaviset 12 sekundit enne normaalaja lõppu. Võitjate parimaks kerkis 22 punktiga Kyle Johnson, Kieron Achara lisas 18 punkti. Iisraelile tõi Afik Nissmi 17 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles