Hispaania tümitas korvpalli EMil Horvaatiat, Kreeka aga Rootsit

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bojan Bogdanovic (vasakul) oli küll Hispaania vastu horvaatide parim, kuid vastu tuli võtta suur kaotus.
Bojan Bogdanovic (vasakul) oli küll Hispaania vastu horvaatide parim, kuid vastu tuli võtta suur kaotus. Foto: SCANPIX

Sloveenias toimuval korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril alustas võimsalt tiitlikaitsja Hispaania, kes lasi avamängus horvaatidel visata kõigest 40 punkti. Hispaania võidunumbrid olid 68:40.

Viimasel veerandil sai Horvaatia seejuures vaid kolm punkti. Võitjate parim oli 15 punkti ja 8 lauapalliga Rudy Fernandez, Marc Gasol lisas 14 punkti ja 11 lauapalli. Horvaatia poolel viskas Bojan Bogdanovic 12 punkti.

Suure võiduga alustas turniiri ka Kreeka, alistades Rootsi 79:51. Vassilis Spanoulis viskas 13 ning Yannis Bourousis 12 punkti. Rootslaste poolel oli üleplatsimees Jeffery Taylor 16 punktiga. Montenegro alistas 81:80 Makedoonia, võidu tõid Tyrese Rice'i vabavisked kümme sekundit enne lõppu. 16 punkti visanud Rice oli koos sama palju punkte kogunud Suad Sehoviciga ka võitjate parim. Makedooniat ei päästnud ka Bo McCalebbi 23 silma.

Ukraina oli samuti ühe punktiga 58:57 parem Belgiast, võidu tõi kolm sekundit enne lõpusireeni 2+1 rünnaku realiseerinud Eugene Jeter. Ukrainlaste parim oli 16 punktiga Igor Zaitsev, Belgiale tõi Christophe Beghin 14 ja Jonathan Tabu 13 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles