Maksupettuses süüdistatav Messi tasus võimudele 5 miljonit eurot

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: SCANPIX

Argentina jalgpallitäht Lionel Messi ja tema isa, kes on kohtu all süüdistatuna maksupettuses, maksid Hispaania võimude teatel deposiiti enam kui viis miljonit eurot.

Hispaania maksuamet süüdistab Messit ja tema isa Jorget selles, et nad jätsid aastatel 2006-2009 tasumata enam kui nelja miljoni euro eest makse, vahendab Reuters. Täna teatas kohus, et Jorge Messi arvelt on kantud deposiiti 5 016 542 eurot ja 27 senti. Summa näol ongi tegu väidetavalt tasumata maksude ja aja jooksul kogunenud intressiga.

Riiklik süüdistaja nõudis sellegipoolest lisatagatise maksmist, kuid kohtu hinnangul garanteerib eelmainitud summa tasumine selle, et Messi ei püüa edasise uurimise jooksul oma sissetulekute allikaid varjata. Järgmine kohtuistung peaks toimuma 17. septembril, kuid Messide kaitsja on palunud selle edasi lükata.

Messi nime kui kaubamärgi kommertsõiguste eest saadavad tulud jõudsid võimude väitel jalgpalluri arvele läbi keerukate skeemide, liikudes Uruguays, Belize'is, Suurbritannias ja Šveitsis asutatud varifirmade kaudu. Alates 2000. aastast Hispaanias elav Messi, kes sai 2005. aastal ka Hispaania kodakondsuse, teenib aastas jalgpalli mängimise eest umbes 15 miljonit eurot, millele lisandub vähemalt teist sama palju erinevate sponsorlepingute eest. Väljaande Forbes andmetel on Messi maailma enimteenivate sportlaste seas kümnendal kohal.

Messi ise on alates süüdistuse esitamisest kinnitanud, et ei tema ega ka ta isa pole rahaasju ise ajanud ning tekkinud probleemi näol on tegu pigem arusaamatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles