Leedu korvpallikoondis alustas EMi kaotusega Serbiale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nenad Krstic (vasakul) oli Leedu vastu serblaste parim.
Nenad Krstic (vasakul) oli Leedu vastu serblaste parim. Foto: SCANPIX

Sloveenias toimuval korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril kaotas Leedu avamängus 56:63 Serbiale.

Serblaste parim oli 20 punkti ja 9 lauapalliga Nenad Krstic, Nemanja Nedovic lisas 14 ja Nemanja Bjelica 13 punkti. Leedu resultatiivseim oli 17 punktiga Mantas Kalnietis, Darijus Lavrinovic viskas 12 punkti ja võttis kuus lauapalli.

Venemaa kaotas poolaja Itaaliale 13 punktiga, võitles end küll viimaseks minutiks nelja punkti kaugusele, ent pidi ikkagi tunnistama vastase 75:68 paremust. Üleplatsimees oli alates järgmisest hooajast NBAs Detroit Pistonsi ridades mängiv Luigi Datome, kes viskas 25 punkti ja võttis kaheksa lauapalli. Marco Belinelli lisas 16 punkti ja andis viis korvisöötu, Venemaa parim oli 17 punktiga Aleksei Šved.

Kahe aasta taguse EMi finalist Prantsusmaa alustas samuti kaotusega, jäädes 74:80 alla Saksamaale. Robin Benzing tõi sakslastele 19 punkti, Lucca Staiger ja Niels Giffey lisasid mõlemad 14 punkti. Heiko Schaffartzik viskas 12 punkti ning andis koguni 11 korvisöötu. Prantslasi ei päästnud kaotusest ka Tony Parkeri 18 punkti.

Põneva lõpuga kohtumises sai Sloveenia 62:60 jagu Tšehhist, võidu tõid Zoran Dragici ja Bostjan Nachbari tabavad vabavisked viimasel minutil. Ühtlaselt punkte kogunud sloveenide resultatiivseim oli 11 punktiga Jure Balazic, kes võttis ka kaheksa lauapalli. Nii Nachbar, Jaka Blazic kui ka Gaspar Vidmar kogusid üheksa punkti. Tšehhidele tõi Jan Vesely 17 punkti, Tomas Satoransky arvele jäi 12 silma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles