Homoteemaline kommentaar võib Isinbajevale tuua ROKi karistuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva.
Jelena Isinbajeva. Foto: SCANPIX

Venemaa kergejõustikutähte Jelena Isinbajevat võivad ähvardada Rahvusvahelise Olümpiakomitee sanktsioonid, kuna teivashüppaja esines Moskva MMi ajal homoseksuaalsete sportlaste vastu suunatud kommentaaridega.

ROKi presidendilt Jacques Rogge’ilt küsiti seepeale, kas Isinbajeva ikka sobib selliste kommentaaride valguses tuleval aastal Nanjingis toimuvate Noorte Olümpiamängude saadikuks. «Kaalume seda siis, kui on õige aeg,» vastas Rogge salapäratsevalt.

Kahekordne olümpiavõitja Isinbajeva kritiseeris MMi ajal välismaa sportlaste suhtumist Venemaal kehtestatud homovastasesse seadusesse. «Me oleme normaalsed ja tavalised inimesed, mehed elavad naistega ja tüdrukud poistega... see on ajalooliselt alati nii olnud. Loodetavasti ei riku see probleem Sotši olümpiamänge,» lausus Isinbajeva.

Venelanna on ka Sotši olümpiaküla pidulik linnapea ning kannab enne mängude algust olümpiatõrvikut. Rogge ei täpsustanud, millised sanktsioonid Venemaad võivad veel ees oodata, märkis aga, et ROK ei kavatse antud küsimuses rohkem Venemaa valitsust survestada. «Saime neilt nii suulise kui ka kirjaliku kinnituse, et midagi ei juhtu. Mängud toimuvad sõltumatus riigis ja ROKilt ei saa eeldada sekkumist sõltumatu riigi siseasjadesse,» lausus ta.

Rogge’i presidendiaeg lõpeb 10. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles