Soov avastada uusi paiku kannustab Kirsipuud võistlema

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Eesti edukamaid jalgrattureid Jaan Kirsipuu (keskel) asub peagi Aasias võistlustulle.
Üks Eesti edukamaid jalgrattureid Jaan Kirsipuu (keskel) asub peagi Aasias võistlustulle. Foto: Peeter Kümmel / Sakala
Selle aasta esimeses pooles Aafrika erinevatel velotuuridel osalenud Eesti jalgrattalegend Jaan Kirsipuu liitub uute elamuste ootuses Malaisia profiklubi LeTua Cycling Teamiga.

Tänavu võrreldes eelmiste aastatega sportimisele rohkem rõhku pannud Kirsipuu on käesoleval aastal teeninud juba neli etapivõitu UCI kategooria velotuuridelt ning tõenäoliselt võib sügisel neile veel lisa oodata.

Samas võib tekkida paljudel küsimus, kus kohast võtab karjääri jooksul ka maailma mainekaimal velotuuril Tour de France neli etapivõitu teeninud 40-aastane Kirsipuu motivatsiooni, et jätkuvalt ratta selga istuda ning konkurentidega võidu kihutada.

«Malaisia klubiga liitumine annab võimaluse uusi riike avastada,» põhjendas Kirsipuu eksootilise tiimiga ühinemist. «Samas pakub ka võidusõit endiselt huvi. Tunnen sealt võistkonnast ühte poissi ning tema kaudu jõudsin meeskonnaga kokkuleppele.»

Kui kevadel sõitis Kirsipuu velotuure Aafrikas, siis nüüd ootab teda põhiliselt ees Aasia kalender. «Esimene velotuur Jaapanis algab 9. septembril. Seejärel ootavad ees võidusõidud Austraalias ning Lõuna-Hainanis,» täpsustas Kirsipuu eesseisvat katsumust. «Velotuuride vahepeal tulen kindlasti ka koju.»

Uue klubiga liitub Kirsipuu 4. septembril. Enne seda teeb ta trenni Eestis, kus ta plaanib osaleda erinevatel võidusõitudel.

Sel aastal ongi Kirsipuu otsinud uusi väljakutseid. «Aasia on minu jaoks must maa ning usun, et seal on põnev ringi sõita. Aafrikas toimunud velotuurid jätsid väga positiivse emotsiooni. Usun, et Aasias on võistluste organisatoorne pool palju parem,» rääkis Kirsipuu. «Euroopas võidusõitmine ei pakuks mulle enam midagi – see on läbi käidud tee, samas on siin ka tase palju kõrgem.»

Pikki plaane rattalegend siiski veel teha ei taha ning järgmise aasta kohta midagi kindlat ei ole. «Praegu olen lihtsalt klubi nimekirjas ning mingit konkreetset lepingut ei ole,» täpsustas Kirsipuu.

Samas on Kirsipuu mõelnud ka juba uute väljakutsete peale. «Kui keegi mingit huvitavat tööd pakuks, siis võtaks kohe vastu,» sõnas Kirsipuu, kes tunnistas, et põnev oleks näiteks mõne meeskonna juhi töö.

Lisaks eestlasele on LeTua klubi hingekirjas kaheksa kohalikku ratturit, kolm indoneeslast, üks mees Singapurist, Uus-Meremaalt, Rumeeniast ning Kolumbiast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles