Harvanähtav draama orienteerumise MMi meeste teatejooksus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Gueorgiou
Thierry Gueorgiou Foto: Scanpix Sweden

Ungaris Miskolcis jätkuvatel orienteerumise  maailmavõistlustel oli täna väga dramaatiline meeste teatejooks. 

Viimases vahetuses esikohal jooksnud Rootsi koondise ankrumees Martin Johansson jooksis mäest alla kihutades endale oksatüüka nii raskelt jalga, et vajas teiste abi.

Lähimad konkurendid jäidki rootslast abistama - prantslane Thierry Gueorgiou, norralane Anders Nordbergja tšehh Michal Smola peatusid ja tegid, mis suutsid.

Norralane saadeti võistluskeskusesse abi järele ning teised asusid vigastatut käepäraste

vahenditega aitama.

Pärast Johanssoni arstide hoolde andmist sörkisid Gueorgiou, Nordberg ja Smola raja lõpuni, teenides finišikoridoris pealtvaatajate suure aplausi.

Eriti märkimisväärne on täna juhtunu seitsmekordse maailmameistri Gueorgiou jaoks, sest mulluse MMi teatejooksus oli ta ankrumehena turvalise eduga Prantsusmaa meeskonda esmakordselt teatejooksu maailmameistrina finišisse toomas, kui paar kilomeetrit enne lõppu nõelas teda kõrri herilane.

Väljalöönud allergia seadis tookord ohtu Gueorgiou enda elu ja jättis nagu tänavugi prantslased teenitud medaliteta.

Tänavusel võistlusel teise teevaliku teinud ja õnnetuspaika mitte sattunud konkurendid jooksid võistluse lõpuni. Esimesena lõpetas šveitslane Matthiaz Merz. Järgmised kohad jagati lõpusirgel - kiireim oli venelane Andrei Hramov, järgnesid soomlane Mats Haldin ja lätlane Edgars Bertuks.

Eesti meeskond koosseisus Markus Puusepp, Olle Kärner ja Sander Vaher lõpetas kümnendal kohal.

Naiste teatejooksus olid teistest paremad Skandinaaviamaad – võitis Norra, teine oli Rootsi ning kolmas Soome. Neljandana lõpetasid šveitslannad. Eesti naiskond koosseisus Liis Johanson, Merike Vanjuk ja Annika Rihma lõpetas 25 riigi konkurentsis 15. kohaga.

Viimase alana on pühapäeval kavas tavarada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles