Kanteri ja Hartingu vastasseis kogub Kadriorus hoogu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Harting (vasakul) ja Gerd Kanter lubasid tänaseks tõsist heitlust. MMil lahvatanud vastasseis pole kuhugi kadunud.
Robert Harting (vasakul) ja Gerd Kanter lubasid tänaseks tõsist heitlust. MMil lahvatanud vastasseis pole kuhugi kadunud. Foto: Toomas Huik

Täna võistleb Tallinnas Eesti Kuldliiga finaalis korraga rohkem maailmanimedega kergejõustiklasi kui siinmail eales varem nähtud. Kirgi kütab enim aga kettaheite maailmameistri Robert Hartingu ja olümpiavõitja Gerd Kanteri süvenev vastasseis.

Vahetult enne Berliini MMi kettaheite finaalvõistlust kiskus Saksamaa meedia üles terava tüli. Ilmus teade, nagu olevat Kanter öelnud, et Harting jääb võistlusel neljandaks, kuid tegelikult väänati eestlase sõnu. Sakslased eesotsas Hartinguga olid aga Kanteri peale maruvihased.
Eile Tallinna jõudnud sakslane tunnistas nüüd aga juba julgelt, et meedia eksimus tõi talle maailmameistritiitli.
«Saksamaal said kõik Kanteri peale vihaseks. See oli mulle suureks motivatsiooniks, olin ikka väga tige,» kirjeldas Harting nüüd juba naerdes ja jätkas võiduhetke meenutamisega: «Kuid see oli parim! See oli peadpööritav. Suurepärane tunne! Karjusin ja röökisin kogu hingest. Pidin end tagasi hoidma, et mitte pikali kukkuda.»
Kuigi tüli on seljatatud, pole Kanteri ja Hartingu suhted jätkuvalt kuigi soojad. Suurte konkurentidena on nende vahel alati tunda pinget. «Meie suhted pole parimad, aga ka mitte halvad. Austame teineteist sportlastena. Kuna võistleme kogu aeg ja konkureerime, siis pole aega sõbraks saada, aga kes teab, ma ei välista tulevikus ka seda,» mõtiskles Harting.
Viimastel päevadel pole ilmselt ükski kettaheitja väga korralikult treenida jõudnud, kuid sellele vaatamata loodavad kõik mehed endast siiski maksimumi anda. Maailma tippudest jääb seljavalu tõttu kõrvale vaid Leedu legend Virgilijus Alekna.
«Olen viimastel päevadel väga palju pidutsenud. Trenni jaoks pole aega olnud, kuid üritan anda oma parima,» selgitas Harting. «Suurimad ja tähtsaimad asjad on selleks hooajaks läbi, kuid olen professionaal ja annan endast ikka parima.»
Sama meelt oli Kanter. «Üritan endast parima anda. Proovin seda järjestust, mis Berliinis oli, kindlasti muuta. Võistlus tuleb pingeline,» sõnas Kanter.
Kuigi Harting võitis MMi oma isikliku rekordi 69.43ga, ei saa hetkekski unustada, et kettaheite kõlavaim nimi on jätkuvalt siiski Kanter. Eesti rahvuskangelase hooaja parimale tulemusele 71.64 pole keegi tänavu isegi mitte lähedale jõudnud. Ka Kanteri isikliku tippmargi 73.38ni on sakslasel veel pikk tee ning seda ta ei salga.
«Pean treenima ja veel kord treenima. Medalile viib alati ainult suur töö. Konkurents on tihe,» leidis Harting. «Nüüd on medali võitmiseks vaja juba 68 meetrit. Viis aastat tagasi oleks piisanud vaid 65 meetrist. Tase tõuseb väga kiirelt.»
Huvitaval kombel leidis sakslane, et tase tõuseb just tänu eestlasele, kes on lati uskumatult kõrgele seadnud. «Kui tahad Gerdi võita, siis pead pidevalt ennast parandama ja arenema,» selgitas ta.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles