Hobuse uudishimu jättis Pilli EM-finaalist välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Pill  hobusel A Big Boy asus avapäeva järel kõrgel 7. kohal. Päevad pole aga vennad ja eestlane jäi 51. kohale.
Rein Pill hobusel A Big Boy asus avapäeva järel kõrgel 7. kohal. Päevad pole aga vennad ja eestlane jäi 51. kohale. Foto: Maarja Värv
Ligi tuhande aasta vanuse Windsori lossi pargis oli tunda ajaloohõngu, kui Eesti ratsutajad Rein Pill ja Tiit Kivisild Euroopa meistrivõistlustel finaalipääsu püüdsid.


Vana maailma 25 parema sekka jõudmine oli nii lähedal, ent samas nii kaugel ning sedapuhku jäi Eesti ratsaspordiajalugu tegemata.

Takistussõidu kolmapäevase avavooru järel ülikõrgel 7. kohal paiknenud Pill hobusel A Big Boy ja ning 40. positsioonil asunud Kivisild hobusel Cinnamon alustasid 160 cm kõrguses parkuuris võistlemist üsna ebatavalisel ajal – nimelt alustas esimene ratsanik hüppamist Inglismaa aja järgi hommikul kell 8.30, Kivisild oli võistlusjärjekorras kuues ja Pill kümnes.

Esimest korda Euroopa meistrivõistlustest osa võttev Kivisild tekitas hommikul Windsori lossi kõrval paikneva võistlusareeni äärde tuulisest ja jahedast ilmast hoolimata ratsanikele kaasa elama tulnud mõnekümnepealises publikus elevust, kuna septembri lõpus 27-aastaseks saav sportlane läbis rasket parkuuri silmanähtava enesekindlusega, ületades järjepanu kõik takistused. Kui viimane tõke kolinaga maha kukkus, kostus tribüünidelt vali pettumust väljendav ohe.

«Viimane tõke välja arvatud, olen esimese sõiduga väga-väga rahul,» kinnitas Kivisild. «Nii kõrget parkuuri pole ei mina ega hobune kunagi varem hüpanud. Esimese korra kohta on natuke üllatav ka, aga samas lootsin seda.»

«Kui on hea hobune, siis võib ikka üllatusi tulla,» lisas ta muheledes.

Veidi pärast Kivisilda asusid suurte kõrgustega mõõtu võtma Pill ja A Big Boy. Aga nagu vanasõnagi ütleb, päevad pole vennad – kolmapäeval 150 cm parkuuris head sõitu näidanud eestlane eksis kolmel takistusel ning sai ühe karistuspunkti ka ajalimiidi ületamise eest. «Loomulikult ei läinud niimoodi, nagu oleks tahtnud,» tõdes samuti esimest korda nii kõrget parkuuri sõitnud kogenud takistussõitja. «Parkuuri lõpuosas olid kolmesele süsteemile ehitatud veekanalid ja kraavid, mis keerlesid takistuste all. Hobune jäi neid vahtima ja sellepärast läkski kõik untsu.»   

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles