Urmo Aava eesmärgiks on punktikoht

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava.
Urmo Aava. Foto: Karmen Vesselov.

Eesti rallisõitja Urmo Aava stardib täna Kreekas Akropolise rallil positiivsete emotsioonidega, kuna auto seadistamine möödus edukalt.

«Akropolise MM-ralli testikatse näitab hästi ka põhivõistluse iseloomu,» selgitas Aava. «Saime masina päris täpselt eelseisvate päevade järgi seadistada. Kõige rohkem nägime vaeva vedrustusega, mille muutsime tublisti pehmemaks.»


Citroënil kihutava Aava õnnestunud testid väljendusid selgesti ka numbrites: esimesel läbimisel saadi ajaks 2.36 ning pärast putitamist 2.29,6. Kuuesekundiline vahe 3,34 kilomeetri pikkusel rajal on ralliässa sõnul väga hea tulemus.


«Mõistagi on meie eesmärgiks taas punktidele jõudmine,» sõnas Itaalias sõidetud eelmisel rallil kaheksanda kohaga viimase punkti noppinud Aava. «Samas, ega see lihtne olema ei saa, kuna konkurents on tugevam kui hooaja varasemas staadiumis.»


Nimelt on Subaru vahetanud vana konkurentsivõimetu auto välja uue mudeli vastu, mis peaks kõigi eelduste kohaselt eelkäijast parem olema.


Aava sõnul on Kreeka ralli väga mitmepalgeline – reedel ja pühapäeval ees ootavad kiiruskatsed on pikkade sirgete ja kergesti läbitavate kurvidega, kuid laupäevased hoopis vastupidised.
«Esimesel päeval me ennast kindlasti tagasi hoidma ei hakka,» märkis Aava.


«Avakatsete lõppedes vaatame, mis kohal paikneme ning kui leiame, et kasulikum on ettevaatlikult sõites positsiooni hoida, siis nii ka teeme,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles