Sauber vallandas Kevin Korjuse mulluse konkurendi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin Frijnsi võimalused Sauberi rooli keerata jäid napiks.
Robin Frijnsi võimalused Sauberi rooli keerata jäid napiks. Foto: SCANPIX

Eesti vormelisõitja Kevin Korjuse konkurendi Robin Frijnsi käekäik tõestab, et vormelimaailmas ei pruugi edu saavutamiseks piisata isegi sarjavõidust.

Frijns võidutses eelmisel hooajal vormel-Renault 3.5 sarjas, kus Korjus sai alles kümnenda koha. Eestlane sõidab tänavu GP3-sarjas ja on seal neli etappi enne lõppu neljandal kohal, Frijns teenis aga tänu sarjavõidule kolmanda sõitja kohta Sauberi tiimis. Seejuures suutis ta tiitlini jõuda sarja debütandina – eelmine mees, kes sama saavutusega hakkama sai, oli Robert Kubica 2005. aastal.

Paraku on Sauberi meeskonda tänavu tabanud rahalised raskused ning sestap teatati hollandlasele, et järgmisel hooajal tema teeneid enam ei vajata. Tänavu on Frijns osalenud Hilmer Motorspordi värvides episoodiliselt GP2 sarjas ja seal ka ühe sõidu võitnud, kuid hoiab üldarvestuses alles 12. positsiooni. Sel nädalavahetusel Monzas peetaval etapil ta rajale ei tule.

«Ma ei teagi, mis edasi saab. Istun kodus ja kõik teised on Monzas. Olen vabaagent,» kurtis Frijns väljaandele Autosport. «Ma ei süüdista Sauberit – nad peavad meeskonda vee peal hoidma ja mõistan seda. Nad on ajaloos paljudele sõitjatele vormel-1 sarjas esimese võimaluse andnud, aga kõik teavad nende rahalist olukorda ja mina ei saa sinna midagi parata,» lisas hollandlane.

Frijns on liikunud võidult võidule, sest enne vormel-Renault 3.5 sarjas triumfeerimist võitis ta ka aste madalamal oleva vormel-Renault Eurocupi ning veel aasta varem vormel-BMW sarja. Tänavune aasta on tema sõnul aga nagu õudusunenägu. «Hetkel pole meil mitte mingeid plaane. Vähemalt olen nüüd vaba mees ja võin teha, mida tahan. Loodetavasti annab keegi mulle võimaluse,» märkis ta nukralt.

Frijnsi šansse on kärpinud ka asjaolu, et Sauberil puudub ühena vähestest tiimidest sõidusimulaator. See aga tähendab, et Frijns on saanud rooli istuda vaid Silverstone’is toimunud noorte pilootide testil. Praegu valmistab Sauber vormel-1 sarja tõusmiseks ette hoopis venelast Sergei Sirotkinit, kes tänavu võistleb vormel-Renault 3.5 sarjas ja on seal kuus sõitu enne lõppu 9. kohal. Põhjus selleks on väga lihtne – tiim sõlmis hiljuti sponsorlepingu rühma Vene investoritega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles