Raskusi talunud Oper valmis taas koondist aitama

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oper
Andres Oper Foto: Toomas Huik

Sel suvel piltlikult öeldes tundmatus kohas vette hüpanud Eesti jalgpallikoondise läbi aegade parim väravakütt Andres Oper on mitmete katsumuste järel valmis taas MM-valikmängudes Türgi ja Hispaaniaga koondist aitama.

Viimati eelmise aasta oktoobris A. Le Coq Arenal kohtumises Türgiga sinisärkide rivistuses platsile jooksnud Oper on koondise eest valmis väljakule tormama ajal, kui laupäeval on vastu tulemas jällegi türklased.

Juulis Hiina klubi Shanghai Shenhuaga liitunud mängumees oma pikka eemalolekut üle tähtsustada ei soovinud. «Pole kuskil ära olnud. Suvel olin koondise juures ning ka veebruaris,» sõnas Oper, kuid lisas, et ebaõnne on natuke palju olnud.

Mäletatavasti jäi Oper näiteks kohtumisest Brasiiliaga eemale, kuna ta ei saanud Hiina klubilt luba mängule tulla. Samas polnud ka seekord tee rahvusmeeskonna juurde kõige kergemate killast.

«Ei olnud lihtne koondise juurde tulek. Surumine käis pikalt, kuid sellel pikemalt ei peatuks,» selgitas Oper, kes lisas, et ajavahega on ta korralikult kohanenud. «Ei kahetse sinna minekut, mul ei ole nendega ka väga pikk leping.»

Enne Hiina siirdumist oma senise karjääri Euroopas veetnud Operit on Aasias kiusanud eelkõige palavus ja niiskus. «Ilm on olnud minu suurim vaenlane Hiinas, see ei ole mind soosinud,» rääkis Oper. «Koondisse on alati rõõm tulla, pea puhkab sellest Hiinast natuke.»

Kuigi Eesti läbi aegade suurim väravakütt on taas rahvusmeeskonna eest väljas on peatreener Tarmo Rüütlil koosseisuga mõningaid probleeme. Nimelt võivad traumade tõttu laupäevasest mängust Türgiga eemale jääda nii Sander Puri kui ka Ats Purje.

«Purje on vigasem kui Puri,» täpsustas Rüütli. «Võimalik, et Sander mängib laupäeval. Kui ta esimese kohtumise ajaks pole korras, siis järgmiseks mänguks ikka on.»

Kahe noormehe vigastuste tõttu ongi enne raskeid valikmatše suurim küsimus, et keda kasutada poolkaitses paremal äärel.

«Seda, kes seal mängib peangi nende päevade jooksul (mis mänguni jäänud) otsustama,» sõnas Rüütli. «Tuleb midagi ringi mängida. Alternatiivi on.»

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles