Aava asub pärast teist päeva viiendal kohal

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava.
Urmo Aava. Foto: Karmen Vesselov.

Urmo Aava ja Kuldar Sikk lõpetasid Kreeka MM-ralli teise päeva viiendal kohal. Võistlust juhib Sebastien Loeb.

Päeva viimasel 13. kiiruskatsel oli Aava 8. Võitjale Mikko Hirvonenile kaotas ta 42,1 sekundit. Kuna aga seni teisel kohal asunud Daniel Sordo kaotas neli ja pool minutit, kerkis Aava kokkuvõttes viiendaks.

Rallit juhib Sebastien Loeb. Petter Solberg kaotab 28,7 sekundit, Henning Solberg jääb liidrist maha 1.05,3. Mikko Hirvonen jääb Loebist 3.01,2 ning Aava 4.11,6.  

12. kiiruskatse suutis Aava võita. Ta edestas Sebastien Loebi 2,4 ning Mikko Hirvoneni 6,2 sekundiga.

Kokkuvõttes tõusus liidriks Loeb. Daniel Sordo kaotab 12,5 ja Petter Solberg 25,6 sekundit. Kuuendal kohal olev Aava jääb liidrist maha 3.33,9.

Head sõitu teevad ka Martin Rauam ja Silver Kütt, kes asuvad PWRC-sarjas neljandal kohal.

11. kiiruskatsel näitas Aava viiendat aega.

Kümnendal kiiruskatsel sai parima tulemuse Sebastien Loeb. Aava ette mahtusid veel Jari-Matti Latvala, Henning Solberg ja Daniel Sordo. Eestlane kaotas Loebile 7,5 sekundit.

Kokkuvõttes jätkab liidrina Sordo, Loeb kaotab 16,4 sekundit. Aava jääb Sordost maha 3.56,9.

Üheksandal kiiruskatsel kaotas Loeb võitnud Gigi Gallile 34,3 sekundit ning oli alles 15. Meeskonnakaaslase ebaõnnestumine aitas ralli uueks liidriks Daniel Sordo, kes juhib Loebi ees 19,4 sekundiga. Petter Solberg jääb liidrist maha 38,3 sekundit.

Head hoogu näitas ka Aava, kes saavutas kiiruskatsel kolmanda aja, olles Gallist aeglasem 4,4 sekundit. Päeva esimesel kiiruskatsel ratast vahetanud eestlane on kokkuvõttes 11.

Martin Rauam on PWRC arvestuses pärast üheksandat kiiruskatset kuues.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles