Kes saab itaallaste uueks kapteniks – del Piero või Buffon?

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon Foto: SCANPIX
Tänu kogenud keskkaitsjast kapteni Fabio Cannavaro Euroopa meistrivõistlustelt eemalejäämiseha peab Itaalia jalgpallikoondis valima uue liidri – peamised kandidaadid on väravavaht Gianluigi Buffon ning veteranründaja Alessandro Del Piero.

Buffon ja del Piero on favoriidid just sellepärast, kuna nad Cannavaro eemalejäämise tõttu järelejäänud palluritest enim rahvuskoondise mänge pidanud – Buffon 82 ja del Piero 86.

Praeguse seisuga tundub, et kaptenipaela saab siiski Buffon, kuna Del Piero ei astu tõenäoliselt esimeses mängus väljakule põhikoosseisus. Lisaks on 30-aastane väravavaht kvalifikatsiooniturniiril korra selle au osaliseks saanud, kui Cannavaro pidi kollaste kaartide tõttu ühe mängu vahele jätma.

Veel on spekuleeritud, et kapteniks võib saada Cristian Panucci, Gianluca Zambrotta, Andrea Pirlo ja Gennaro Gattuso, kuid tõenäoliselt usaldab taevasiniste peatreener Roberto Donadoni siiski Buffoni.

Itaalia alustab EMi esmaspäeval, kui minnakse vastamisi Hollandiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles