Kriisa tulek pani Sõbra silmad särama

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmo Kriisa mängis esimest korda Tarva särgis.
Valmo Kriisa mängis esimest korda Tarva särgis. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Aastaid välisklubides ja Eesti tippmeeskondades tiirelnud Valmo Kriisa ei pea Rakvere Tarvasse minekut karjääri loojanguks – vanameistri hinnangul on sealgi veel küllalt pingutamist.



Pealegi pole Virumaa esindusmeeskonnaga kokkuleppele jõudnud Kriisa kaotanud lootust mängida veel mõnes tugevamas klubis ja mainekamas sarjas. Lepingusse jääb punkt, mis lubab tal hea pakkumise korral Tarvast lahkuda.



«Kusagilt peab ju alustama,» lausus viimased kolm hooaega Kalev/Cramo kaptenina tegutsenud 35-aastane mängumees. «Võtan seda kui võimalust korralikult harjutada ja oma asju teha.» Kriisa lisas, et kaaslased on küll noored ning enamiku meestega pole ta varem kokku puutunud, ent suurt probleemi ta selles ei näinud.



Viimaste aastate koduklubist lahkumise tagamaadest ei soovinud Kriisa pikemalt rääkida. Pärast seda käis ta korra ka Tallinna Kalevi treeningul, ent seal pakutud poolprofessionaali leping teda ei rahuldanud.



«Sellisel juhul oleksin pidanud otsima endale töökoha, kuid mäng oleks kindlasti kannatanud,» selgitas Kriisa sellest pakkumisest loobumise põhjust. «Selline olukord muutunuks elu väga närviliseks. See pole ju kerge, kui päevatööst väsinud mehed tulevad õhtul trenni.»



Kuigi Tarvas kaotas kodus peetud turniiri finaalis laupäeval Helsingi ToPole 83:86, võis peatreener Andres Sõbra silmis näha sära. «Sellise koosseisuga mängimine on minu jaoks huvitav väljakutse,» tunnistas ta. «Kui meeskonnas on hea keskmängija ja mängujuht, saab sinna ümber ehitada korraliku meeskonna.»



Pärast eksirännakuid taas Rakverre jõudnud keskmängija Ardo Ärmpalu tegutses kontrollturniiril ärksamalt kui terve eelmise aasta jooksul kokku. Vaieldamatult oli selles aga suur osa ka Kriisa söötudel.



«Valmo tulek mõjub kogu meeskonnale hästi ning tõstab meie treeningute ja mängude kvaliteeti,» märkis Sõber. «Pakkusin talle võimalust, et ta ei pea alati hommikusel treeningul osalema, aga Valmo ise ütles, et teeb kõike täiega.»



Ühtlasi tõrjus ta kõik kahtlused, kas Tarva klubi suudab Eesti mõistes väga korralikule seltskonnale palka maksta.



«Oleme mitu aastat vaikselt tegutsenud ning oma kohustusi alati täitnud,» väitis ta ning tunnistas, et väiksemaid võlgnevusi tuleb klubidel ikka ette. «Mul on siin head toetajad ning nii mõnigi on öelnud: kui tood siia mõne hea mehe, astu läbi ja arutame rahastamist.» 



Tallinna Kalev saavutas kodus peetud turniiril teise koha. Poolfinaalis käis nende jaks üle soomlaste Forssast, finaalis kaotati aga Rootsi Norrköping Dolphinsile. Tulemustest tähtsam oli aga kalevlaste jaoks võimalus testida võõrleegionäre.



Kalevi peatreener Kalle Klandorf kinnitas, et sai võimalikest hoolealustest ülevaate ning kaks mustanahalist mängumeest saadetakse otseteed koju tagasi. Leping sõlmitakse aga uusmeremaalasest mängujuhi Michael Fitchetiga.



Kalevi juurde jääb harjutama ka ääremängija Jamaal Moore, kellel tekib võimalus ennast veel näidata nädala lõpus Soomes peetavatel kontrollmängudel.


26-aastane ning 197 cm pikkune Moore on varem mänginud ka Saksamaa regionaalliigas ning Portugalis.



«Korvi alla otsime veel täiendust,» kinnitas Klandorf. «Mängud näitasid, et just seal jääme kõige rohkem vastastele alla. Praegu on meil põhikeskmängija Raido Ringmets, ent tema ja samuti korvi all müttavad Andre Pärn ja Priit Ilver on ikkagi igapäevaelus tööinimesed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles