Torres: Inglismaal on nõrgad kaitsjad

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Torres
Fernando Torres Foto: AFP / Scanpix
Hispaania koondise esiründaja Fernando Torres tegi avalikult maha Inglismaa kõrgliigas mängivaid kaitsjad ja väravavahte.

FC Liverpoolis mängiv Torres mainis, et Inglismaal mängivatest palluritest teavad vaid Chelsea mängijad Petr Cech ja Ricardo Carvalho teavad, kuidas oma värav puutumatuna hoida.

«Inglismaa väravavahid tulevad liiga varakult pallile vastu ning seega on neid väga lihtne üle mängida,» rääkis oma debüüthooajal Liverpooli eest 24 väravat löönud Torres. «Ainukesed erandid on Edwin Van der Sar ja Petr Cech, kes oskavad ennast õigel ajal «suureks» teha. Seetõttu proovin Manchester Unitedi või Chelseaga mängides palli võimalikult vara lüüa.»

Torres arvas, et seetõttu on paljud ründajad, kellel mujal liigades nii hästi ei lähe, resultatiivsed just Inglismaal – näitena tõi ta näiteks Thierry Henryd, kes Hispaanias ennast leidnud ei ole ning Rogue Santa Cruzi, kes just Inglismaal ennast leidis.

«Inglismaa kaitsjad on küll suured ja tugevad, kuid positsioonivalik on neil nõrk. Nad jätavad ründajale liiga palju vaba ruumi,» selgitas 24-aastane Torres. «Suurusega probleeme ei lahenda.»

Samas kiitis Torres oma meeskonnakaaslasi ning erilise austuse osaliseks sai Dirk Kuyt.

«See on hämmastav, kui palju ta platsil musta tööd teeb,» märkis Torres. «Ta teeb ära enda ja isegi minu töö. Saan Liverpoolis mängides palju vähem võimalusi väravalöömiseks, kui eelmises klubis, kuid kõik need võimalused on palju paremad – kõik tänu vapustavatele meeskonnakaaslastele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles