Argentiinlased tahavad Guardiolat peatreeneriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona peatreener Josep Guardiola.
Barcelona peatreener Josep Guardiola. Foto: Reuters / Scanpix

Hispaania meedia väitel on grupp Argentina jalgpalli meistriliiga klubide presidente algatanud kampaania, vabanemaks praegusest rahvuskoondise peatreenerist Diego Maradonast, et tema asemele saaks asuda Barcelona juhendaja Pep Guardiola.

«Projekt Guardiola 2010» kohaselt on Barcelona peatreener Guardiola Argentina koondise jaoks ideaalne mees, kuna ta teab, kuidas Lionel Messi parimad küljed esile tuua, vahendab Goal.com.

«Argentinal on üks lihvimata teemant ja selleks on Messi. Ükski meie riigi ekspertidest pole osanud teda parimal tasemel mängima panna,» vahendab Hispaania ajaleht Marca klubipresidentide sõnu. «Samal ajal, kui Guardiola juhendamisel võidutses Messi koos Barcelonaga eelmisel hooajal kolmel turniiril.»

Argentina meistriliiga klubipresidentide sõnul on Pekingi olümpial Argentina kuldmedalile viinud Sergio Batista siiani ainus treener, kes on suutnud Messi Argentina koondises hästi mängima panna, kuid presidentide sõnul pole Batista sellisel tasemel, et rahvuskoondist juhendada.

«Kõik inimesed ei taha välismaalast koondise peatreeneriks, ent kodumaised treenerid pole suutnud Messi võimeid ära kasutada,» rääkisid Guardiolat soosivad klubipresidendid.

Mõningatel andmetel kavatseb Argentina Jalgpalli Liit Guardiolale ettepaneku teha pärast järgmise aasta maailmameistrivõistlusi Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles