Lauda: FIA peaks Renault’d karmilt karistama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda
Niki Lauda Foto: AFP / Scanpix

Endine vormel-1 maailmameister Niki Lauda arvates peaks Rahvusvaheline Autoliit (FIA) Renault meeskonda eelmise aasta Singapuri MM-etapi kokkumängus osalemise tõttu karmilt karistama, kui nad soovivad, et vormel-1 säilitaks oma usaldusväärsuse.

Renault’ meeskond teatas eile, et ei kavatse vaidlustada süüdistusi, mille kohaselt tegi Nelson Piquet juunior mullu Singapuri MM-etapil meelega avarii, et aidata meeskonnakaaslasel Fernando Alonsol võita, kirjutab Autosport.

Skandaaliga otseselt seotud tiimiboss Flavio Briatore ja peainsener Pat Symonds lahkusid eile meeskonnast, ent Lauda sõnul tuleks sellest hoolimata meeskonda karistada.

Lauda arvates on see suurim skandaal kui 2007. aasta McLareni spiooniskandaal. «Kui sellest esmakordselt kuulsin, et Renault’ olevat palunud Nelson Piquet’l meelega avarii teha, polnud küsimus selles, kas jutud vastavad tõele või mitte,» rääkis Lauda Daily Mailile. «Kui need vastavadki tõele, on see halvim, mis kunagi vormel-1 juhtunud on. Ainult üks juhtum on peaaegu sama halb – kui Michael Schumacher 2006. aastal Monacos kvalifikatsiooni viimasel ringil oma Ferrari võistlusrajale parkis, et Fernando Alonsot takistada. Aga isegi see ei olnud nii hull asi.»

«McLareni spiooniskandaal kaks aastat tagasi oli samuti äärmiselt tõsine, kuid mehhaanikud on alati omavahel tehnilistest andmetest rääkinud,» jätkas Lauda. «Aga see on kõige suurem skandaal. Seetõttu peaks FIA nüüd Renault’d väga karmilt karistama, et püüda taastada meie spordiala usaldusväärsust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles