Kriit sai Luksemburgi velotuuri esimesel etapil 18. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Kriit
Kalle Kriit Foto: Erakogu.

Kalle Kriit (Mitsubishi-Jartazi) sai Luksemburgi velotuuri esimesel etapil 18. koha.

177. kilomeetri pikkuse etapi võitis grupifinišis Juan Jose Haedo (CSC), teise koha sai Romain Feillu (Agritubel) ja kolmanda Borut Bozic (Cycle Collstrop), vahendab rattaprofid.wordpress.com.

Viimastel kilomeetritel püüdsid mitu meest, nende seas ka Kalle Kriit, grupifinishit vältida ja eest ära sõita, kuid CSC kontrollis sõitu korralikult ning ei lasknud kedagi eest. Kriit ületas lõpujoone 18ndana.

«Meil sprinter, Dekkers, jäi grupist maha ja polnud grupifinishis kellelegi mängida, seetõttu proovisin ise eest ära saada,» rääkis Kriit pärast sõitu rattaproffide blogile.

Kuna Kriit on oma esimesel profiaastal noore ratturi kohta väga palju starte teinud (ainuüksi mais 15 starti), on ta enda sõnul veidi väsinud.

«Olen viimasel ajal veidi väsimusega võidelnud, aga vorm pole paha ning täna oli tunne tip-top,» rääkis Kriit. «Sellel tuuril on ka raskemaid etappe. Kui tunne selliseks jääb, nagu täna oli, siis proovin ja loodan üht-teist saavutada.»

Üldarvestuses püsib tuuri liidrina proloogi võitnud Fabian Cancellara, teisel kohal on Jimmy Engoulvent. Haedo tõusis tänu tänase etapi võiduga saadud boonussekunditele kolmandaks. Kriit on 48. kohal.

Reedel on tuuril kavas 197-kilomeetrine etapp, tuur lõpeb pühapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles