Taaramäe sai Vuelta 18. etapil seitsmenda koha

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania velotuuri 18. etapi võitis Philip Deignan (keskel valges). Rein Taaramäe (vasakpoolne) sai seitsmenda koha.
Hispaania velotuuri 18. etapi võitis Philip Deignan (keskel valges). Rein Taaramäe (vasakpoolne) sai seitsmenda koha. Foto: AFP / Scanpix
Hispaania velotuuri 18. etapi võitis kohe alguses jooksikutegrupiga teiste eest ära sõitnud
Philip Deignan (Cervelo), kes alistas lõpus kahe mehe duellis
Roman Kreuzigeri (Liquigas)
. Rein Taaramäe sai seitsmenda koha.

«Kui kaks meest eest läksid (Deignan ja Kreuziger), siis sain aru, et võidu peale täna enam ei mängu,» tõdes Taaramäe, kes küll ei soostunud viimase hetkeni alla andma.  «300 meetrit vedasin jälitajaid, kuid kui palusin teisel mehel üle võtta, siis see ütles, et ei jõua enam.»

Sõidu käik:

Kui kümme kilomeetrit on sõita, siis juhivad Deignan ja Kreuziger.  Fuglsang ja Herrero jälitavad ning seejärel tuleb Taaramäe.

30 kilomeetrit enne lõppu on jooksikute edu peagrupi ees on neli ja pool minutit.

Jooksikud läbisid edukalt teise kategooria tõusu - lõpuni on jäänud 45 kilomeetrit ning vahe jälitajatega on kolm ja pool minutit.

60 kilomeetrit on jooksikutegrupi vahe järgnevatega viis minutit.

75 kilomeetrit enne lõppu oli jooksikute grupp samuti viis minutit eest ära.

Taarmäega koos on jooksikutegrupis Igor Anton (Euskaltel), Tadej Valjavec (AG2R), Jesus Hernandez (Astana), Philip Deignan (Cervelo), Bingen Fernandez ja David Moncoutie (Cofidis), Manuel Vazquez (Contentpolis), Mikael Cherel ja Remy di Gregorio (FDJeux), Jesus Del Nero (Fuji), Roman Kreuziger (Liquigas), Jakob Fuglsang ja Matti Breschel (Saxo Bank), Philippe Gilbert (Silence-Lotto) ja David Herrero (Xacobeo)

Jooksikutegrupp sõitis teistelt meestelt eest ära kohe 165-kilomeetri pikkuse etapi alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles