Metstaki ajalooline saavutus EMil on Euroopas unustatud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Metstak Eesti koondises.
Margus Metstak Eesti koondises. Foto: Ove Maidla
Korvpalli Euroopa meistrivõistluste ametlik kodulehekülg eurobasket2009.org kirjutas eile, et Poola ja Hispaania vahelises vahegrupi kohtumises väljakul käinud Adam Wojcikist sai läbi aegade vanim korvpallur, kes EMil mänginud.

Wojcik oli mängupäeval 39 aastat, viis kuud ning 27 päeva vana. Sel EMil oma ainsa etteaste teinud poolaka arvele jäi selles mängus 6 punkti ja üks lauapall. «See oli minu viimane mäng Poola koondises,» kommenteeris Wojcik lühidalt oma etteastet.

Samas on teada, et Margus Metstak on EMil mänginud ka 40-aastasena. 16. juunil 1961. aastal sündinud Metstak tegi 2001. aasta augustis ja septembris Türgis toimunud EMil kaasa kõigis kolmes Eesti alagrupikohtumises. Keskmiselt viskas Metstak sellel turniiril 8,3 punkti ja võttis 6 lauapalli. Viimane mäng, milles Metstak osales toimus 2. septembril.

Samas kirjutab eurobasket2009.org ka seda, et enne Wojcikit kuulus vanima mängija tiitel praegusele New York Knicksi peatreenerile Mike D’Antonile, kes mängis 38-aastaselt 1989. aasta EMil Itaalia koondise koosseisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles