Hamilton sai hakkama lapsiku veaga

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumala vea teinud Lewis Hamilton ronib autost välja, vihane Kimi Räikkönen sammub taamalt tema suunas.
Rumala vea teinud Lewis Hamilton ronib autost välja, vihane Kimi Räikkönen sammub taamalt tema suunas. Foto: Reuters / Scanpix

Lewis Hamilton sai eilsel vormel-1 sarja etapil hak­kama tobeda apsakaga – boksipeatusest väljudes kihutas ta tagant otsa punase tule ees peatunud Kimi Räikkönenile.

Omapärane vahejuhtum leidis aset 19. ringil, kui rajale tuli turvaauto ning kõik liidrid otsustasid korraga boksi keerata. Ferrari mehaanikud tegutsesid McLareni kolleegidest kiiremini ning Kimi Räikkönen pääses hooldusalast esimesena minema. Paraku pidi ta foori punase tule tõttu peatuma ning mõni sekund hiljem kihutas Hamilton talle lihtsalt tagant sisse.


Mõlema superstaari autod said tugevalt kannatada ning edasine võistlus osutus võimatuks. Masinast välja roninud Räikkönen jalutas Hamiltoni juurde ja viipas käega foori suunas. MM-sarja juhtinud Hamilton vangutas vaid pead.


Kahe staari katkestamise järel tekkis võidule palju kandidaate. Esialgu haaras liidriohjad BMW piloot Nick Heidfeld, ent möödasõitude ja boksipeatuste virvarris pääses ette tema meeskonnakaaslane Robert Kubica ning kihutas kindlakäeliselt karjääri esimese võidu suunas. Heidfeld kindlustas tiimile kaksikvõidu.
Kolmandana kihutas üle finišijoone sarja kogenuim sõitja šotlane David Coulthard.


Kubica jõudis võiduni oma 28. GP-sõidul. Kummalises võistluses jõudsid punktikohale veel sakslane Timo Glock (Toyota), brasiillane Felipe Massa (Ferrari), itaallane Jarno Trulli (Toyota), brasiillane Rubens Barrichello (Honda) ning sakslane Sebastian Vettel (Toro Rosso-Ferrari).


Kubica tõusis ka kokkuvõttes liidriks. 42 punkti kogunud poolakale järgnevad võrdselt
38 punktiga Hamilton ja Massa. Tiitlikaitsja Räikkönen asub 35 punktiga neljandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles